Bemutatkozott a Samsung Galaxy F52 5G

Érdekes párosítás: 120 Hz, de TFT panel, illetve 5G-s Snapdragon chip, de a tavalyiak közül. Elsősorban Kínát célozzák vele.

Februárban már volt egy Galaxy F-szériás Samsung, ez volt a méretes, 7000 mAh-s akkumulátorral szerelt F62, most pedig az F52 5G-t leplezték le Kínában. A Galaxy F52 5G is egy nagy készülék, kijelzője 6,6 hüvelykes, igaz, a Samsungtól kissé szokatlan kombinációban: TFT technológia, Full HD+ felbontás és masszív, 120 Hz-es képfrissítés.


[+]

Jobb oldalra került a kameralyuk (akárcsak a Galaxy S10-ek esetén két éve), ami 16 megapixeles szelfikamerát rejt. A hátlapon 64 megapixeles főkamera uralkodik, mellette 8 megapixeles ultraszéles egység, továbbá 2 megapixeles mélységérzékelő és szintén egy 2 megapixeles, esélyesen nem túl hasznos makrós egység látható.


[+]

A Snapdragon 750G a Qualcomm tavalyi 5G-s chipjeit erősíti: a 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő lapka Kryo 475 fantázianévre hallgató processzorának két erősebb magja a Cortex-A76-ot takarja, 2,3, illetve 2,2 GHz-es maximális órajelekkel, a maradék hat pedig az energiahatékony Cortex-A55, 1,8 GHz-es maximumokkal. Grafikai oldalon az Adreno 620-ra lehet számítani, és jutott bele bőven memória is, 8 GB a RAM, a belső tároló pedig 128 GB-os, ráadásul bővíthető.


[+]

Az Android 11 alapjain fut rajta a One UI 3.1, ujjlenyomat-olvasóját a jobb oldali bekapcsológombjában hordja a készülék. Van rajta 3,5 milliméteres jack csatlakozó, USB-C, odabent pedig egy, a mobil kategóriájához képest közepes, 4500 mAh-s akkumulátor ücsörög, amit 25W-os gyorstöltéssel lehet táplálni.

[+]

Kínában ez a készülék 2000 jüanba kerül: 90 ezer forintos áron már csak a nívós márkanév okán sem ez a legjobb ár/specifikáció arányú készülék, viszont összességében nem tűnik rossz ajánlatnak, fekete és fehér színekben.

Előzmények

  • Akciófigyelő: Megnyitott a Samsung Webáruház

    Elindult a Samsung Magyarország hivatalos webáruháza, amelyen keresztül a felhasználók közvetlenül a hivatalos magyarországi forgalmazótól vásárolhatják meg a gyártó termékeit.

Hirdetés