Bemutatkozott a Samsung Galaxy S8 light kiadása

Volt róla szó, hogy készülőben van a Samsung tavalyi csúcsmodelljének szerényebb verziója, noha a megnevezés logikusan mondjuk S8 Lite lett volna, de nem az lett. A Samsung Galaxy S8 Light Luxury néven mutatta be a méreteiben és kialakításában megegyező modellt, tehát például IP68-as védelem is van, mindössze a hardver szolidabb, ami azért nem nehéz, még úgy sem, hogy tavalyi csúcsszettről váltunk. Az olyan jellegzetes funkciók, mint az írisz alapú azonosítás, vagy a vezetékmentes töltés szintén nem hiányoznak.

A kijelzőformátum is maradt, az 5,8 hüvelykes Super AMOLED Infinity Display panel viszont maximum FHD+ felbontásra képes, a kamera felbontása viszont növekedett, a hátlapi modul esetében az S8 Light Luxury 16 megapixellel dolgozik, míg az előlapi szenzor maradt 8 megapixeles. A Bixby gombhoz jár a hangasszisztens is, a rendszert pedig a Snapdragon 660-as szettje működteti 4 GB operatív memóriával, 64 GB belső tárhely mellett. A burgundi és fekete színben elérhető készülék 625 dolláron nyit, ami nagyjából 170 ezer forint aktuális árfolyamon.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés