Bemutatkozott a Samsung Z4

A Samsung szerteágazó okoseszköz kínálatából számos készüléken Tizen operációs rendszer fut, sőt: az első negyedévben többen használtak ilyen OS-es okosórát, mint Android Weart futtatót. A mobilok frontján már kevésbé rózsás a Tizen helyzete, leginkább azért, mert magát a platformot felügyelő Samsung is ritkán dob piacra Z-sorozatos mobiltelefont. Most befutott azért egy újabb.

A korábban már kiszivárgott Samsung Z4 Tizen 3.0-t futtat 4,5 hüvelykes, 480 x 800 pixeles TFT megjelenítője mögött. A 132,9 x 69,2 x 10,3 milliméteres és 143 grammot nyomó eszközt egy meg nem nevezett, 1,5 gigahertzes négymagos SoC hajtja meg 1 gigabájt RAM társaságában. A telep 2050 milliamperórás. A két SIM-et befogadó, várhatóan a legolcsóbb szegmensben elstartoló Z4 első körben Indiában, még ebben a hónapban lesz megvásárolható, és várhatóan a későbbiekben is elsősorban Ázsiában lehet majd hozzájutni.

Azóta történt

  • Szélesebb körre lő az új Tizen

    Az okostelefonok, okosórák, tévék és hűtők piacán túl a villanykörték, mérlegek, termosztátok is megkaphatják a Samsung operációs rendszerét.

Előzmények

  • A Tizen az Android előtt az okosóráknál

    Bár csak az elmúlt pár hétben több tucat Android Weart futtató ketyere érkezett, az első negyedévben a Tizen platform nagyobb részesedéssel rendelkezett a watchOS mögött.

  • Hitelesítést kapott a Samsung Z4

    Egy Wi-Fi-certifikációval lett gazdagabb a dél-koreai gyártó új, Tizen 3.0 operációs rendszert futtató gépe.

  • Samsung Gear S3 - második kör

    A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

  • Európába érkezik a Samsung Z3

    A tizenes okostelefon által nyújtott hardveres felhozatal nem túl erős, de az ára jó eséllyel itthon sem lesz magas.

Hirdetés