Bemutatkozott a Sony Xperia 8

Ami az Xperia 5 a felsőkategóriában, az az Xperia 8 a középkategória drágább szegmensében, de egyelőre csak Japánban lesz kapható.

Kissé megkavarták az elnevezéseket a Sony háza táján, az XZ-sorozatot nemes egyszerűséggel Xperia 1-re váltották le, majd abból az idei IFA alkalmával nem Xperia 2, hanem egy valamelyest kompaktabb csúcsmodell jött, amit Xperia 5-nek neveztek el.


[+]

Most pedig, igaz hogy egyelőre csak Japánban, de bemutatták az Xperia 8-at, ami inkább középkategóriás vonalat erősít a maga Snapdragon 630 rendszerchipjével, 4/64 GB-os belső tárolójával és 12 + 8 megapixeles, normál + széles látószögű kamerapárosával.


[+]

A gyártóra jellemző, hosszúkás formavilághoz 21:9-es LCD kijelző tartozik 6 hüvelyken, a kávák szűkek, de hagyományosak, odafenn 8 megapixeles szelfikamera figyelhető meg. Dimenziók terén 158 x 69 x 8,1 milliméterről beszélhetünk, a tömege pedig 170 gramm. Jobb oldalon bekapcsológombot láthatunk az ujjlenyomat-olvasóval egybeépítve, természetesen van hangerőszabályzó páros, és az Xperia 1 óta ismert oldalérzékelő panel működik az Xperia 8-on is.


[+]

A microSD-vel bővíthető mobil nem mellesleg IP68-as védelmet, 3,5 milliméteres jack csatlakozót, NFC-t, LDAC-képességet és értesítő ledet is kapott, viszont akkumulátora csak 2760 mAh-s, cserébe legalább 18W-os gyorstöltést támogat. Japán jenben számolt ára 154 000 forint körüli összegre jön ki, fehér, fekete narancs és kék színekben lehet majd megvenni. Nemzetközi premierről egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony Xperia 5 - adj egy ötöst!

    A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.

Előzmények

  • IFA 2019: Miért Sony Xperia 5?

    Na, erre a kérdésre pont valami elég homályos választ kaptunk, de sok más döntés okára is fény derült.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

  • Sony Xperia XA2 és XA2 Ultra duplateszt

    Szinte mindenben fejlődött az XA széria új generációja, de főleg az üzemidő és az ujjlenyomat-olvasó jelentős a friss hardveren és néhány, egyébként pozitív apróságon kívül.

Hirdetés