Bemutatkozott a Sony Xperia R1 és R1 Plus

Középkategóriás eszközök, megfizethető áron, először kizárólag az indiai piacnak.

Különösebb előzmény nélkül, váratlanul mutatkozott be a Sony Xperia R1 és R1 Plus. A készülékek elsőként az indiai piacon jelennek meg, túl nagy különbség pedig nincs köztük, nem kell eltérő méretre vagy rendszerchipre gondolni, a memóriapáros jelenti a differenciát, előbbinél 2/16 GB áll rendelkezésre, utóbbinál 3/32 GB-tal gazdálkodhatunk.


[+]

5,2 hüvelykes, TFT LCD kijelzőt kapnak a felhasználók 720 x 1280 pixeles felbontással, természetesen 16:9-es, hagyományos képarány mellett, a gyártóra jellemző, jól megszokott Omni-Balance fantázianevű, Sony formatervvel. Az alapokat Qualcomm Snapdragon 430 rendszerchip adja, a hátlapi szimpla kamera 13 megapixeles, a gyártó prediktív autofókuszával. Elöl 8 megapixeles, az imént említett technológiát szintén alkalmazó szelfis egység kapott helyet.


[+]

Az akkumulátor 2620 mAh kapacitású, van dual SIM-támogatás, USB Type-C csatlakozó, FM-rádió, illetve egy Android Nougat (később Oreo) rendszer, amin a gyártó által módosított kezelőfelület dolgozik. Az árak értelemszerűen rúpiában vannak megadva, a belépőmodellhez 58 000 forint körüli árat határoztak meg, ha szükségünk van a több RAM-ra és tárhelyre, akkor 65 000 forintnyi összeget kell fizetni. Fekete és szürke színekben válik elérhetővé, november 10-től.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Új Sony széria tűnt fel

    Az MWC-n bemutatott újdonságokon kívül továbbra is több Sony készülékre várunk, amelyek valószínűleg Berlinben mutatkoznak be.

  • Sony Xperia XA1 Ultra - felskálázva

    A Sony XA1 phablet változata majdnem pont ugyanazt tudja, eggyel több RAM-mal, és lényegesen nagyobb kijelzővel. Minden más megegyezik vektorosan 6 hüvelykre húzva.

Hirdetés