Bemutatkozott a Sony Xperia XA Ultra

A hathüvelykes kijelzővel ellátott kütyü legnagyobb érdekessége a 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott szelfikamera.

A Sony bemutatta az Xperia X-széria legújabb tagját, az önarcképekre kihegyezett Xperia XA Ultrát. A gyártótól megszokott módon az Ultra elnevezés hatalmas kijelzőt takar, ezúttal egy 6 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású megjelenítőről beszélhetünk, ami 367 ppi-s képpontsűrűséget eredményez. A külső egyik legjellegzetesebb vonása a szemérmetlenül vékony két oldalsó káva, bár az alsó és a felső esetén már vastagabban fogott a ceruza. Az oldalkeret fémből készül, az elő- és hátlapon pedig üveget találunk.

Fekete, fehér és limezöld színekben jelenik meg a phablet.
Fekete, fehér és limezöld színekben jelenik meg a phablet. [+]

A burkolat alatt MediaTek Helio P10 (azaz MT6755) található 3 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos, microSD-vel bővíthető tárolóhellyel. A hátlapra 21,5 megapixeles, hibrid autofókusz rendszerrel dolgozó kamera került, előre pedig 16 megapixeles érzékelő és optikai képstabilizátor (OIS) került, az elöl-hátul megtalálható ledes villanó pedig már csak hab a tortán.

Az oldalsó kávák nagyon keskenyek, a felső és az alsó már annyira nem.
Az oldalsó kávák nagyon keskenyek, a felső és az alsó már annyira nem. [+]

A Sony kétnapos üzemidőt ígér átlagos használat mellett, erről a 2700 mAh kapacitású akkumulátor és az Android 6.0.1 házassága hivatott gondoskodni, majd meglátjuk, hogy a valóság mit mutat. A gyorstöltési technológiának köszönhetően azonban állítólag 10 percnyi töltéssel 5,5 órás használati időt tudunk elérni, ami bizonyos esetekben hasznos lehet. A készülék júliustól válik elérhetővé, a gyártó a világ minden táján szeretné piacra dobni az eszközt, így előbb-utóbb mi is sorra kerülünk, az árazással kapcsolatban viszont még semmit nem tudunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés