Bemutatkozott a ZenWatch 2

Csütörtökön, a tavaszi Google I/O nyitóelőadásán a keresőóriás egyik munkatársa büszkén tekintett vissza az Android Wear első éves sikereire, melyből az ASUS is kivette a részét a ZenWatch-csal. Röviddel az Android M és a friss Android Wear rendszerfrissítés bemutatkozása után a ZenWatch 2 is elstartolt, méghozzá a tajpeji Computexen, rengeteg opcióval, hogy ki-ki megtalálja a szemre-csuklóra számára legszimpatikusabbat.

Az új okosütyü nem csak nevében, hanem méreteiben is kettő: a WI502Q névre hallgató variáns 45 x 37 milliméteres, a WI501Q pedig 49 x 41 milliméteres óralappal vásárolható meg. Az előbbi 22 milliméter, az utóbbi pedig 18 milliméter széles óraszíjat kapott, amelyekből gumis, bőr és fém kivitelezésű is vásárolható, összesen 18 különböző darabból. Mindkét méretű kütyü ezüst, sötétszürke (gunmetal) és rózsaarany színben érhető el. A készülékek IP57-es védelmet kaptak, az előlapra pedig ívesre csiszolt Gorilla Glass 3-as üveglap került. A megjelenítő AMOLED technológiájú. A fentiek mellett elérhető lesz a ZenWatch 2 limitált darabszámú, exkluzív kiadása, amely Swarovski kristályokkal díszített.

A ZenWatch 2 két méretben is elérhető
[+]

Bár az ASUS sajtóanyaga a telepméreteket nem részletezte, a gyártó a tavalyinál jobb üzemidőt ígér, amiben annyira bízhatnak az ASUS mérnökei, hogy a nagyobbik variáns külső akkumulátorként (!) is képes funkcionálni, azaz más készülékeket lehet tölteni az óráról. A kütyüket egyébként mágneses csatlakozóval lehet töltőre rakni. Mivel a ZenWatch 2 Android Weart futtat, bármilyen a platform alapkövetelményeit megütő zöld robotos készülékkel kompatibilis, a Zen UI-s ASUS telefonokkal pedig különösen hatékonyan együtt tud működni.

A ZenWatch 2 Android Weart futtat
[+]

A Qualcomm Snapdragon chipsettel felszerelt ZenWatch-ok egyik hasznos extra funkciója a Remote Camera, ami több egy karórás exponálógombnál: az AMOLED kijelzőn megjeleníthető a telefon kamerájának keresője, úgyhogy ha mondjuk a fa tetejéről kívánunk madárfészket fotózni, mi pedig pár méterrel lejjebb, egy bokorban bújunk meg, hogy az élővilágot ne zavarjuk jelenlétünkkel, az exponálás és a megfelelő pillanat elkapása gond nélkül megoldható távirányítással. Az ASUS sajtóközleménye nem pontosította a megjelenési dátumot vagy az árakat.


Íme a ZenWatch 2 és számos variánsa[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • IFA 2015: Kezünkben az ASUS ZenWatch 2

    Képeket és videót is készítettünk a tajvaniak okosórájáról, mely Android Wear operációs rendszert futtat, ráadásul elég gyorsan. Nem néz ki rosszul, és az ára is kedvező.

  • Asus ZenWatch 2 - kilóg a sorból

    Újabb Android Wear-alapú okosóra jutott el hozzánk, szinte mindent tud, amit egy ilyen eszköztől jelenleg elvárhatunk, egy-két aprósággal meg kell békélnünk, cserébe kedvezőbb árral számolhatunk.

Előzmények

Hirdetés