Bemutatkozott az Oppo R9s és R9s Plus

A márciusban napvilágot látott R9 és R9 Plus után máris megérkeztek a ráncfelvarrt változatok, frissült a hardver, a kamera és csomó egyéb apróság.

Ahogy az számos előzetes és kiszivárgott szóróanyag alapján várható volt, az Oppo bemutatta a hét hónappal ezelőtt publikum elé tárt R9 és R9 Plus frissített változatait, amiket az egyszerűség kedvéért R9s és R9s Plus névvel illettek. A változások listáját a 13-ról 16 megapixelesre hízott hátoldali kamera nyitja, ám nem is a megnövelt felbontás, hanem a Sony IMX398, az f/1.7 apertúrájú optika nevezhető igazán érdekesnek. Optikai képstabilizátor sajnos csak a nagyobbik változatba jutott, de ledes vakuval természetesen mindkét eszköz rendelkezik, illetve a PDAF-technológiánál 40%-kal gyorsabb dual focus sem marad ki az olcsóbb típusból.

A design ezúttal sem rossz, viszont van némi almás beütése
A design ezúttal sem rossz, viszont van némi almás beütése [+]

MediaTek lapka helyett Qualcomm került az R9s-be, a Snapdragon 625 és az Adreno 506-os IGP párosához 4 gigabájt RAM és 64 gigabájtos, microSD segítségével bővíthető belső tároló került elhelyezésre. Az R9s Plus is frissült hardveres téren, Snapdragon 653 lapkájához Adreno 510-es grafikai egység, 6 gigabájt RAM és 64 gigabájtos tároló tartozik, a bővíthetőség itt is adott, de csak akkor, ha lemondunk a dual SIM-ről.

Az Oppo R9s sem apró, 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott
Az Oppo R9s sem apró, 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott [+]

Márciusban még nem volt elérhető a Gorilla Glass 5, most azonban már mindkét modell megkapta ezt a különleges ellenálló üveget, az R9s kijelzője 5,5 hüvelykes, az R9s Plus pedig 6 hüvelykes megjelenítőt tud magáénak, felbontásban azonban nem különböznek, a jól bevált 1080 x 1920 pixelt adják át a felhasználónak. A helykihasználás mindkét esetben jól sikerült, 77% feletti kijelző/előlap aránnyal büszkélkedik a 153 x 74,3 x 6,58 milliméteres, 145 grammos alapmodell és a 163 x 80,8 x 7,35 milliméteres, 185 grammos nagy testvér is.

A Plus pedig még méretesebb, megjelenítője hathüvelykes
A Plus pedig még méretesebb, megjelenítője hathüvelykes [+]

Természetesen az akkumulátoruk sem ugyanakkora, 3010 és 4000 mAh olvasható a készülékek neve mellett, a villámgyors VOOC töltés, a gyártó egyik legnagyobb büszkesége viszont mindkét készülék attribútuma lesz, és a dobozban minden bizonnyal ezt támogató töltőfejet talál majd a vásárló. Az Android 6.0.1 Marshmallow alapjain a ColorOS 3.1 fut, a későbbiekben ez természetesen frissülhet.

A kezdőár az elődökéhez hasonló, az Oppo továbbra sem a filléres ligában játszik
A kezdőár az elődökéhez hasonló, az Oppo továbbra sem a filléres ligában játszik [+]

A nyitóárak szinte pontosan megegyeznek a márciusi elődmodellekével, a 2800 jüan nagyjából 116 ezer forintot takar, az R9s Plushoz tartozó, 3499 jüan pedig körülbelül 145 ezer forintnak felel meg. Ezek az árak természetesen csak Kínában érvényesek október 28-ától, a nemzetközi forgalmazásra még várni kell, és az sem kizárt, hogy a nagy utazás közben más nevet is kapnak, mint például az R9, ami hozzánk már F1 Plus típusjelzéssel jutott el tesztre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés