Bemutatkozott három új Beyerdynamic headset

Hirdetés

Bár a Beyerdynamic székhelye jelenleg Baden-Württembergben van, alapítási helyét tekintve a cég tulajdonképpen hazai pályán van a berlini IFA kiállításon, nem véletlen, hogy több érdekes és új kütyüt is kiállítanak majd a szeptember elején megrendezésre kerülő rendezvényen: ilyen lesz például az új, nyitott zászlóshajó a fejhallgatók között, amit DT 1990 Pro névre kereszteltek. Ugyanakkor mobilos fronton sem maradnak el az érdekességek, hiszen a vadonatúj Byron-széria biztosan kipróbálható lesz a gyártó standjánál.

A paletta egy vezetékes és két vezeték nélküli tagból áll.
A paletta egy vezetékes és két vezeték nélküli tagból áll. [+]

A szimplán Byron névre hallgató vezetékes headset a paletta legegyszerűbb tagja: 49 euróért (átszámítva körülbelül 16 000 forintért) kínál fémházat, felvevőgombot, dinamikus meghajtót, 10- 23 000 Hz-ig terjedő frekvenciaátvitelt és 23 Ohm impedanciát. A tartozékok listája szerény, mindösszesen három pár illeszték, egy csíptető és egy hordtáska jár hozzá, a rajta lévő távirányító azonban a legtöbb androidos készülékkel gond nélkül működik.

Jobb oldalon foglalnak helyet a vezérlőgombok.
Jobb oldalon foglalnak helyet a vezérlőgombok. [+]

A másik két fülhallgató vezeték nélkül csatlakozik a hangforráshoz, a Byron BT az olcsóbb, a Byron BTA pedig a drágább modell, mindkettő ismeri a Qualcomm aptX kodekjét, iPhone-tulajdonosoknak viszont a BTA-t érdemes választaniuk, az AAC kodek miatt, amit az olcsóbból ugyanis kihagytak. A fülhallgató két oldalát egy 56 centiméter hosszú kábel köti össze, aminek jobb oldalán található egy mikrofon és három vezérlőgomb is. A BTA kiváltsága a 4.2-es Bluetooth szabvány, a szerényebb változat csak 4.1-et tud, és bár a zenelejátszási idő mindkét eszköz esetén 7,5 órányi az ígéret szerint, a BTA 2 óra helyett csupán 1,5 óra alatt képes feltölteni, és még egy USB-s dokkoló is jár hozzá.

A fülkagyló-üregben támaszkodó szilikon pánt főleg a sportfülhallgatók sajátja, de hagyományos használatnál is jól jön.
A fülkagyló-üregben támaszkodó szilikon pánt főleg a sportfülhallgatók sajátja, de hagyományos használatnál is jól jön. [+]

A fenti képen látható, szilikonból készült fülhorog a Bluetooth-os modellek privilégiuma, a 10 méteres hatótávot ígérő Byron BT 99 euróba (körülbelül 31 000 forintba) fog kerülni, a Byron BTA 199 eurós (körülbelül 62 000 forintos) ára viszont már borsosabb.

Azóta történt

Hirdetés