Beszólt a Motorola a Samsungnak, ráfázott

Melyik galaxisban elfogadható a konkurencia lenyúlása, kérdezi Twitter-csatornáján a Motorola a mindig aktív kijelző kapcsán. Nem az elképzelések szerint alakultak a válaszok.

Idén a Samsung és az LG új csúcskészülékei is bevezették a mindig aktív kijelzőt, azaz alvó állapotban is leolvasható a megjelenítőről a dátum, az óra, az időjárás, az elmulasztott értesítések és egyéb, szabadon variálható információk.

A Motorola ugyanakkor büszkén állítja, hogy az eredeti always-on display tőlük származik (szerettük is, csak épp active displaynek hívták), és a Moto US Twitter-csatorna a következő költői kérdést teszi fel: „melyik galaxisban okés ellopni a konkurencia király megoldásait?”. Ha a célzás nem volna egyértelmű, a galaxissal alighanem a Galaxy mobilokra gondolnak. A Tweet alatti kommentek ugyanakkor nem éppen a Motorola elképzelései szerint alakultak.

Dipankar Mitra mindjárt az elsőben megjegyzi, hogy valami hasonlót már nyolc éve tudtak a Symbian Belle készülékek. A Nokia N8-ra is elérhető megoldást sleeping screennek nevezték, de az always on felirat egy promóvideóban leolvasható. Az alvó képernyő az órát, egy hátteret és bétás formában bizonyos értesítéseket is megjelenített. Candido Nogueira pedig a Lumia okostelefonok mindig aktív kijelzőjére hívta fel a Moto és más mobilok figyelmét. Olvasóink szerint kié az eddigi legjobb mindig aktív kijelző, és kit illet meg a feltalálás joga?

Hirdetés