Blackberry 8800 bemutató a 3GSM-en

Barcelonában a Blackberry-k két helyen is megcsodálhatóak voltak, természetesen a legnagyobb, 8-as csarnokban, ahol meg lehetett nyomkodni a most futó modelleket, de volt a kettes csarnok előtt egy külön pavilon is.

Nos, mi ez utóbbiba is bejutottunk a varázserejű sajtóigazolványunkkal, ahol sikerült egy kicsit többet megtudnunk az új Blackberry-ről.


Ismerős forma

 

A 8800 az első modell a RIM háza tájáról, ami GPS modult kapott, valamint visszatértek az eddig alkalmazott teljes QWERTY gombsorhoz. A magyarázat szerint a Pearl gombsora az üzleti felhasználók számára szokatlan, így biztosítani szeretnék az eddig megszokott billentyűzetet a menedzserek számára.

A kamera kimaradt, hiszen a Pearl-lel ellentétben, ami a széles nagyközönség számára hozta el a Blackberry világát, az üzleti szegmensben a kamera nem szükséges feature.

A trackball azonban úgy tűnik, a RIM szerint sikeres (mi csak reménykedünk, hogy ennél a modellnél nem lesznek működési anomáliák, ahogyan az a Pearl esetében megtörtént), így a 8800 is megkapta. A memóriát microSD kártyákkal lehet bővíteni, és a formavilág szintén a már megszokott.


Kicsit nagyobb, mint a Pearl

 

Az igazi nagy durranás a GPS modul, amelyhez a gyártó rögtön térképeket is biztosít. Megtudtuk azonban, hogy néhány országban, például Németországban a Vodafone saját navigációs alkalmazást - és térképeket - biztosít majd az újdonsághoz.

A 8800 hamarosan érkezik az üzletekbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés