Hirdetés

BLOCKS, az első moduláris okosóra

A moduláris eszközök gondolata egyre inkább teret nyer magának, csak valahogy végleges megvalósítás késik mindig. A Project Aráról több-kevesebb szó esett mostanság, ez a Google-nek azon törekvése, hogy egy több darabból és könnyen cserélhető elemekből álló okostelefont dobjanak piacra. Az irány jó, bár most megint halasztották egy kicsit a piacra kerülés időpontját. Sokkal biztatóbbnak tűnik viszont a BLOCKS, ami az első moduláris okosóra lenne, és október 13-tól a fejlesztők munkáját is segíteni lehet némi hozzájárulással, ugyanis a Kickstarter keretében útjára indul a kütyü.

A BLOCK tényleg nagyon ígéretes, hiszen az már eleve hasznos funkció, hogy iOS-szel és Androiddal is együtt fog működni, az pedig még fantasztikusabb, hogy a szétszerelhetőségnek köszönhetően akár az akkumulátor, a belső adattároló is cserélhető lesz, nem beszélve az olyan adatkommunikációs elemekről, mint például az NFC, a pulzusszámmérő, a véroxigénszint mérő, vagy éppen a kamera, az ujjlenyomat-olvasó, és a vezeték nélküli töltést szolgáló mágneses töltő. A kivitelezés persze még nagyban függ az összegyűlt pénzösszegtől, ám ahogy a Kickstarter közösség erejét ismerjük, egyáltalán nem lehetetlen, hogy hamarosan már a csuklónkon láthatjuk az előzetes videóban igencsak vonzó külsővel rendelkező és forradalminak számító eszközt.

Előzmények

  • IFA 2015: Tekertünk egyet a Gear S2-n

    A Samsung legújabb, kétmagos processzor által hajtott, Tizen operációs rendszert futtató okosóráját az IFA kiállításon már meg lehetett nyomkodni, meg is tettük.

  • GOCLEVER Chronos Eco okosóra teszt

    Elsősorban a konkurens termékekhez képest rendkívül alacsony árával hívja fel magára a figyelmet a GOCLEVER alacsony fogyasztású kijelzővel szerelt okosórája, ami kicsit bugos ugyan, de használható.

  • Az okosórák piacának 75%-át az Apple Watch uralja

    A Strategy Analytics kimutatásai szerint az almás vállalat okosórája nagyban hozzájárul a hordható kütyük 457,3%-os éves növekedéséhez.

  • Alcatel One Touch Watch - nem csupán egy óra

    A vállalat első okosórája nem csak a szemrevaló külseje, hanem kellemes szolgáltatásai, saját operációs rendszere és vonzó árazása miatt is egy érdekes termék.

Hirdetés