Bluetooth 5.0-val érkezhet a Galaxy S8

A Galaxy S8 pletykáinak listája lassan hosszabb lesz, mint a karácsonyi bevásárlásé, ám még mindig záporoznak az újabb adalékanyagok. A SamMobile most úgy hallotta, hogy a Samsung jövő évi csúcskészüléke lehet az első (vagy egyike az elsőknek), amelyik megfelel a Bluetooth 5.0-s szabványnak, persze visszafele kompatibilitással a régebbi standardok felé.

A Bluetooth 5.0 Low Energy szabvány elméletben kétszer gyorsabb adatátvitelt jelent a 4.x LE technológia képességeivel összevetve, akár 2,5x alacsonyabb fogyasztás mellett, amely a kompatibilis tartozékokkal és okoskütyükkel gyorsabb, energiatakarékosabb kapcsolatot jelenthet. A Bluetooth jel hatótávja is megugorhat a négyszeresére, és a közvetített csomag hozza is megnőhet, ami szintén nem utolsó szempont. A BT 5.0 mellett az optikai ujjlenyomat-olvasó technológiája is elhangzott a Galaxy S8 kapcsán, igaz, erről már korábban is szó volt. Ez a fajta biometrikus azonosítás is gyorsabb lehet az elődjénél, és lehetőséget adhat a képernyőbe való beépítésre.

Azóta történt

  • Az Android O-ra vár a HTC U11 is

    A HTC U11 már minden engedélyt megkapott a továbbfejlesztett Bluetooth képességek aktiválására, ehhez azonban kéne az Android új főverziója.

Előzmények

Hirdetés