Bővül a Stage Manager kompatibilis iPadek listája

Az M1-es lapkával szerelt modellek mellett az A12X és az A12Z lapkával szereltek is tudni fogják a funkciót, van viszont egy de.

Az iPadOS 16 egyik nagy újdonsága volt a WWDC-n, hogy ezentúl az iPadek képesek lesznek külső kijelző használata közben az asztali operációs rendszerekhez hasonlóan ablakokban megnyitva kezelni az alkalmazásokat. A WWDC-n elhangzott információk alapján eddig úgy lehetett tudni, hogy csak az M1-es lapkával szerelt iPad Pro és iPad Air lesz képes használni, régebbi modellek nem.

iPadOS 16 és a Stage Manager a WWDC-s bemutatón.
iPadOS 16 és a Stage Manager a WWDC-s bemutatón. (forrás: Apple) [+]

Az iPadOS 16.1 ötödik fejlesztői bétájával az Apple változást eszközöl: az A12X-et és A12Z-t használó első és második generációs 11”-es iPad Pro, valamint a harmadik és negyedik generációs 12,9”-es iPad Pro is képes lesz a Stage Manager ablakos megjelenítésére, de csak az iPad kijelzőjén, külső monitorra kötve nem. Sőt, az új bétával az M1-es modellekből is kiveszi a Stage Manager használatát külső kijelzőn az Apple, de a cég ígéri, hogy még idén egy szoftverfrissítés keretein belül visszakerül a funkció az M1-es táblagépekbe.

Ablakos megjelenítés az iPad kijelzőjén.
Ablakos megjelenítés az iPad kijelzőjén. (forrás: Apple) [+]

Vélhetően az Apple azért hozta meg ezt a döntést, mert a felhasználók visszajelzései nem voltak feltétlenül pozitívak a Stage Manager működését illetően. A cég az Engadgethez juttatott el egy közleményt, abban annyit írtak, hogy az A12X és A12Z lapkás eszközök tulajdonosai is nagyon érdeklődtek a Stage Manager funkció után, ezért döntöttek úgy, hogy elérhetővé teszik. A külső kijelző kezeléséhez és az ablakos nézethez pedig az M1-es lapka ereje kell a cég szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés