Brazíliában terjed a robbanó mobil

Az elmúlt két hónapban legalább öt mobiltelefon robbant fel Brazíliában. Az esetek a média figyelmét is felkeltették, a helyi mobiltulajdonosok körében pedig egyre nő az aggodalom. A Reuters beszámolója szerint a balesetek eddig kivétel nélkül Motorola-telefonokkal történtek. Bár a dél-amerikai országban forgalomban lévő 89 millió készülékhez viszonyítva csupán elenyésző töredék esetében történt robbanás, mind az amerikai gyártó, mind a brazil távközlési hatóság vizsgálódik az ügyben.

Legutóbb, április végén egy – a brazil fővároshoz közeli Formosa városában autózó – 34 éves nő ölében robbant fel egy telefon. Az áldozat a combjain és a kezén égési sérüléseket szenvedett, meg is műtötték. Április eleje óta ezt volt az ötödik telefonrobbanásos eset az országban.

A Motorola szerint a baleseteket az olcsó, gyenge minőségű akkumulátorok okozzák. A vállalat szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy folyamatosan próbálják lebeszélni a mobilosokat a nem eredeti kiegészítők vásárlásáról. Egyelőre azonban úgy tűnik, a brazilok az árkülönbségért cserébe bevállalják a kockázatot.

Előzmények

Hirdetés