Búcsúzik a SwiftKey az iOS-ről

Akinek szüksége van rá, október 5-ig telepítheti a Microsoft prediktív billentyűzetét iPhone-ra.

Október 5-ével búcsúzik az Apple App Store-ból a Microsoft fejlesztette SwiftKey billentyűzet, erősítette meg közleményben a Verge értesülését a redmondi cég. Aki már korábban telepítette, aktívan használja a programot, az továbbra is gépelhet vele uninstallálásig vagy telefoncseréig, de újonnan letölteni már nem lehet majd az App Store-ból az alkalmazást. Azok, akik új iPhone-ra váltanak és tovább szeretnék használni a SwiftKey-t, ha október 5 előtt letöltötték, az App Store-ban a korábban megvásárolt alkalmazások listájából megpróbálhatják újratelepíteni. Android alapú készülékeken továbbra is elérhető és támogatott marad a SwiftKey billentyűzet.

SwiftKey iPhone telefonokon.
SwiftKey iPhone telefonokon. (forrás: Swiftkey Support) [+]

iOS-re 2014 óta volt letölthető a SwiftKey, a Microsoft 2016-ban vásárolta fel az alkalmazást és használta fel a Windows érintőbillentyűzet fejlesztéséhez. Az elmúlt egy évben rengeteg panasz érkezett a program iOS változatára felhasználóktól, a cég pedig több mint egy éve nem frissítette az alkalmazást. Mindeközben az Androidra írt verzió olyan extra funkciókat kapott a folyamatos frissítésekkel, mint például az univerzális vágólap Windows és Android rendszerek között. A cég nem indokolta meg, hogy miért döntött az iOS verzió támogatásának megszüntetése mögött.

(Borítókép: 9to5Mac)

Azóta történt

Előzmények

  • A Microsofté a SwiftKey

    Az egyik legnépszerűbb virtuális billentyűzet immáron a redmondiak kötelékébe tartozik, ám ez állítólag nem befolyásolja az androidos elérhetőséget.

  • Gyorsabb lett a SwiftKey

    A népszerű letölthető billentyűzet androidos változata jelentős sebességgyorsuláson esett át a legutóbbi szoftverfrissítéssel.

  • Swiftkey: Újabb prediktív szövegbeviteli módszer

    Az Android alapú készülékek számára fejlesztett szoftver nem csak az éppen gépelt, hanem az azt követő lehetséges szavakat is felajánlja.

Hirdetés