CES 2014: A Bang & Olufsen is telefonos fülest hozott Vegasba

Nem hiszem, hogy különösebben be kéne mutatnunk a Peter Bang és Svend Olufsen által 1925-ben alapított céget. Az elmúlt csaknem 100 évben a B & O neve összeforrt a magas minőségű zenehallgatással és a letisztult skandináv jellegű formatervezéssel. Ezért kissé megilletődötten léptünk be a cég Venetian hotelben berendezett előadótermébe, ahol egyből magukra vonták a figyelmünket a kiállított termékek.


[+]

Mivel mi elsősorban mobilos kötödésű kütyükkel foglalkozunk, ezért a két új, hordozható hangkeltőt vettük szemügyre. A B & O PLAY részleg termékvonala két új taggal bővült, illetve inkább úgy érdemes fogalmazunk, hogy két ponton változott. A BeoPlay H3 nem új termék, de most már arany verzióban is elérhető. A mindössze 13 grammos, alumíniumból készült apróság ára 250 dollár.


[+]

A másik újdonság, hogy a korábbi BeoPlay Form 2 most Form 2i néven él tovább. Ez az ultrakönnyű, kicsit szögletes formavilágú, divatos színekben kapható fejhallgató 86 grammot nyom a mérlegen, félig nyitott kialakítású, az újítás pedig annyi, hogy az 1,2 méteres zsinóron hangszóró és távirányító is helyet kapott. Kipróbáltuk: nem csak iPhone-nal működik a vezérlés, bizonyos androidos gépek és a BlackBerry is kompatibilis a kütyüvel. Bocha szerint kissé idétlenül néz ki fejen az eszköz, de abban egyetértettünk, hogy rettentő tisztán szól. Ez sem egy olcsó termék, 120 dollárért juthatunk hozzá.


[+]

A kiállítás nagy durranása kevésbé kapcsolódik a mobilokhoz, az Essence ugyanis otthoni zenehallgatásra szolgál. Egy letisztult, falra szerelhető gyűrűről van szó, amihez tartozik egy asztali, hordozható verzió is, mindez pedig egy valahová elrejtett vezeték nélküli átjátszóval kommunikál. A vezérlők alapszintű feladatokat tudnak megoldani, léptetni tudunk velük, hangosítani és halkítani, illetve a playlistek között váltani. Ha ennél komolyabb turkálásra van szükség, akkor okostelefonos és táblagépes appot kapunk az Essence mellé, innen elérhető az összes finomhangolási funkció. A cég szerint a felhasználók 80%-ban nincsenek arra rákényszerülve, hogy az Essence vezérlői által biztosított funkcióknál többet akarjanak használni, ezért - követve saját filozófiájukat - olyan terméket alkottak, ahol az egyszerűség volt a fő szempont. A rendszer (hangszórók nélkül) majdnem 1000 dollárba kerül.

Azóta történt

Hirdetés