Hirdetés

CES 2014: Új telefonos széria az ASUS műhelyéből, itt vannak a Zenfone-ok

Az ASUS Las Vegas-i sajtóeseményének két újdonságáról már írtunk, a Duet és a Padfone mini mellett azonban egy teljesen új széria is debütált, ez pedig a Zenfone négy, öt, illetve hat hüvelykes változata. Ezeknek a neve rettentő fantáziadúsan Zenfone 4, Zenfone 5 és Zenfone 6. Amerikai árazásuk is ismert, 99, 149 és 199 dollárba fognak itt kerülni az újdonságok. Ezek itthon azért a különböző járulékos költségek miatt inkább 35 ezertől indulnak majd - legalábbis mi így tippeljük.


[+]

A legkisebb Zenfone - nagyobb testvéreihez hasonlóan - Intel processzor köré épül, az Atom Z2520-as SoC 1,2 GHz-en ketyeg, a RAM mérete 1 GB, a belső tárhely ennek nyolcszorosa. A kijelző egy WVGA felbontású TFT, a kiállított darabok betekintési szöge nem tűnt problémásnak. A hátlapra 5 megapixeles kamera került, de ami talán meglepő, hogy két microSIM-et is tud fogadni. A Zenfone 4 több színben kerül majd piacra, ha tényleg tudják tartani az árat, akkor igen versenyképes kis masina lehet belőle, amely ráadásul megkapja az új ZenUI grafikus felületet is.

Ez már a Zenfone 5
Ez már a Zenfone 5 [+]

A Zenfone 5 kicsit nagyobb, kicsit elegánsabb, viszont jóval több extrája van, mint a legkisebb testvérnek. Ezt mi 50 és 60 ezer forint körüli összeg közé saccoljuk, ennyi pénzért a combosabb Atom van benne, a Z2580 2 GHz-en duruzsol, a RAM itt is 1 GB, de a kijelző már IPS technológiát használ, felbontása pedig 1280 x 720 pixeles. Ebből is egy két SIM-et kezelő verziót állított ki az ASUS, a hátlapra 8 megapixeles kamera került, amely már az új, Pixelmaster technológiát kapta. Ez 400%-kal világosabb esti fotót tud lőni a felbontás csökkentése mellett. Került bele stabilizátor is.

Zenfone 5
Zenfone 5 [+]

A Zenfone 5 kijelzője kesztyűben is használható, illetve bármilyen tollal (tehát mondjuk golyóstollal) is babrálhatjuk. Ez is több színben kerül piacra, még aranyszínű verzió is létezik belőle. A hátlap alatt nem kiszedhető, 2050 mAh teljesítményű Li-Pol telep biztosítja az energiát.

A legnagyobb Zenfone
A legnagyobb Zenfone [+]

A legnagyobb Zenfone már 6 inches, ám hardveresen már nem különbözik annyira markánsan az 5-ös verziótól, mint az a 4-estől. Ugyanaz az Intel Atom lapkakészlet van belül, itt már létezik olyan verzió is, amely 2 GB RAM-ot kapott, 8 helyett pedig 16 gigabájtnyi belső tárhelyet, de ezek valószínűleg csak bizonyos piacokon bukkanhatnak fel. A kamera felbontása 13 megapixeles, a technológia itt is Pixelmaster, ebben is stabilizátor. Ez a modell már kereken 200 grammot nyom a mérlegen, viszont egy igen combos, 3230 mAh teljesítményű akkumulátort kapott.

A Zenfone 4 hátlapja
A Zenfone 4 hátlapja [+]

Mindhárom masina 4.3-as Androiddal lép piacra, de mindhárman megkapják majd a 4.4-es verziót is. Hogy mikor, azt még nem lehet tudni. A Zenfone sorozat további közös jellemzője, hogy 4G egyikben sincs, láthatóan az ASUS ezzel a sorozattal nem a csúcskategóriát célozza meg, hanem inkább a középkategóriát próbálja velük lefedni a tajvani gyártó. A legdurvább ASUS telefon tehát továbbra is a Padfone Infinity maradt, reméljük, hogy az MWC-n a gyártó ráfekszik majd az igazán komoly gépekre is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés