CES 2018: Így működik a kétkijelzős ZTE Axon M

Ilyen telefont még nemigen láttunk, most a CES-en végre a kezünkbe vehettük a ZTE formabontó újdonságát.

A ZTE az Axon M-mel húzott egy merészet. Egy olyan okostelefont készítettek, amelynek két kijelzője van. Nah, hát ilyet már mások is csináltak, nem is egyszer, azonban a kínai cégnél az a trükk, hogy a hátsó panelt tartalmazó részt előre lehet hajtani a másik kijelző mellé, így egy majdnem négyzet alakú képet fogunk kapni. Persze van köztük egy sáv, de elég vékonyak a kávák ahhoz, hogy ezzel együtt lehessen élni.

Mire jó egy ilyen masina? Hát egyrészt a több alkalmazás egyidejű kezelése tényleg roppant egyszerűnek tűnik addig a pontig, amíg az ember meg nem próbálja egy kézzel kezelni a csempe alakú eszközt. Két kézzel persze más a helyzet, úgy tényleg egy csomó funkció egyszerűbb, szöveget másolgatni, böngészni, miközben chatelünk, navigálni és információkat kapni a célállomásról, de bizonyára lehetne még sorolni ezeket a szituációkat.


[+]

Az Androidot persze át kellett szabni, a virtuális gombok közé bekerült egy negyedik ikon, itt lehet a két, 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású panel működését kapcsolgatni. Van a kiterjesztett mód, amikor az Android elterpeszkedik a két kijelzőn, lehet kérni tükrözést, hogy aztán félig összecsukva és az asztalra letéve az egymással adott esetben szemben ülők is lássák ugyanazt, lehet két, független kijelzőként tekinteni rá, illetve a hátulról előre hajtható kijelzőt ki is kapcsolhatjuk, ami egyébként automatikusan is megtörténik, amikor ismét telefon formájúra alakítjuk az Axon M-et.


[+]

A kialakítás miatt a termék elég vaskos darab (12,2 mm) és nem is túl könnyű (230 gramm), remélhetőleg a mechanika fogja bírni az évek múlásával a kiképzést. A kezelőszervek (beleértve a kamera gyorsgombját) értelemszerűen egy oldalra zsúfolódnak össze, az egyik kijelző felett pedig 20 megapixeles kamerát fogunk találni. A helyszínen 749 dolláros árat mondott a cég munkatársa, ami súrolja a 200 ezer forintot és akkor még a hazai áfával és egyéb terhekkel nem is számoltunk, de ismerve a ZTE itthoni aktivitását igen kevés esélye van annak, hogy ez a termék hazánkban is piacra kerül.


[+]

A hardver egyébként nem túl friss (biztos elhúzódott a fejlesztés), de azért a 821-es Snapdragon (ami az LG G6-ban is van) alapvetően elég, a 4 GB RAM is megfelel az elvárásoknak, a 64 GB-os belső tárolóra sem lehet panasz. A 3180 mAh-s akkumulátor viszont karcsú lesz két kijelzőhöz, bár ezt a gyakorlat során lehetne jobban megítélni.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés