CES 2018: Tudja a karperec, hogy mennyit ettem és ittam

A 2012-ben alakult Healbe első terméke a visszajelzések alapján finoman szólva is egy meglehetősen gyengére sikeredett, egy csomóan jelezték, hogy totál nem működik, szóval nekiálltak tavaly és csináltak egy másikat. Ennek az a neve, hogy GoBe2, és mindenféle videók és netes fórumok gyors áttekintése nyomán az derült ki, hogy ez tényleg frankó. Mert természetesen a CES-en a cég képviselői is ezt állították.


[+]

A GoBe2 abban újszerű és állítólag egyedülálló, hogy a bőrünk elemzése után meg tudja mondani, hogy mennyi kalóriát vittünk be a szervezetünkbe anélkül, hogy külön szólni kéne neki, hogy most ettem két sajtburgert, egy enchiladat és egy juharszirupos palacsintatortát egy ültő helyemben (mint egy átlag amerikai), ezt elvileg magától tudja. Ahogyan a mozgáskövetés alapján azt is, hogy mennyi kalóriát égettünk el és értelemszerűen a két érték vagy pluszos lesz, amikor még arra ösztökél, hogy mozogjunk kicsit, vagy mínuszos, amikor még be lehet vágni lelkifurdalás nélkül egy somlóit.


[+]

Mindezt a Healbe Flow technológiával oldják meg, ami persze szabadalmaztatott, de itt közzétettek róla egy egyszerűsített leírást, röviden egy bioimpedencia-analizátort használnak, ami az emésztés során emelkedő glükóz kontrentrációból, illetve annak dinamikájából számolja ki a bevitt kalóriamenyiséget. Ezen kívül figyeli a pulzust, a hidratációt, a stresszt, van benne lépésszámláló és alvásmonitorozás is.


[+]

A kijelzőn a legfontosabb adatokat lehet követni, a telefonos alkalmazás viszont sokkal részletesebb statisztikát mutat. A GoBe2 kicsit bumfordi, a gyártó szerint 80-90%-os pontossággal számolja ki a bevitt kalóriamennyiséget, viszont semmiféle notifikációs funkciója nincs, ezt majd a GoBe3 fogja tudni, elvileg. A 199 dolláros ár viszont nem kevés, ha jövőre is ott lesznek a CES-en, akkor azonban úgy tűnik, hogy nem túlozták el.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Hirdetés