CES 2020: Kémialabor otthonra

A L'Oreal is versenyben van a technológiai innovációk terén, ők egy komplett gyártósort dobtak össze otthoni felhasználásra.

A L'Oreal kissé továbbment a testreszabásban, a Perso egy komplett kémialabor luxus kivitelben. A működési elv itt is ugyanaz, az egyelőre még nem elérhető Perso app felméri az állapotokat, megadhatunk időjárási paramétereket, helyadatokat, környezeti tényezőket, a rendszer pedig egyedi hatóanyagkombinációt szerkeszt. Ehhez viszont meg kell vásárolni a hatóanyagokat, a vivőanyagokat és a keverő eszközt, ami az egészet összekutyulja.


[+]

A rendszer minden alkalommal egy használatra elegendő anyagot állít elő legjobb belátása szerint, amit manuálisan tovább finomíthatunk, ha nem érezzük optimálisnak az eredményt. Ezzel a módszerrel és prémium alapanyagokkal együtt egyébként nagy tisztaságú, magas hatóanyagkoncentrációjú kencéket állíthatunk elő a megfelelő mennyiségben, ami nullára csökkenti a szennyeződés kockázatát, az emiatt fellépő esetleges irritációt, plusz a pazarlást.


[+]

Számtalan olyan körülmény van, ami befolyásolja a szervezet és a bőr pillanatnyi igényeit, plusz gyakran válnak hatástalanná a hosszútávon használt termékek. Ezt az ember lánya (vagy fia) úgy oldja meg, hogy (ha ugye anyagilag megteheti), hogy többféle hatóanyagú, állagú és funkciójú kencét tart készleten és igényei szerint váltogatja, ami elég tőkeigényes buli. A Perso áráról egyelőre nem tájékoztattak minket, valószínűleg nem lesz olcsó, de ki lehet számolni, hogy hosszútávon megéri-e a beruházás.


[+]

Főleg úgy, hogy krémek mellett képes dekorkozmetikumokat is előállítani. Az alapozó és a rúzs/szájfény ideális árnyalatának, állagának és kívánt összhatásának kiválasztása nem egy rövid és egyszerű folyamat, ennek következtében pedig rendkívül költséges is. Ehhez hozzájön az is, hogy négy évszakos területeken minimum két árnyalatra van szükség (téli és nyári), fedés szempontjából pedig a pillanatnyi állapotnak vagy az alkalomnak megfelelő cucc kiválasztása sem egyszerű, nem hogy mindent raktáron tartani.


[+]

Mindezt csak azért részleteztem, hogy a sminkelésben kevésbé szakavatott felhasználók is kapjanak egy vázlatos képet arról, hogy ez valójában miért használható, sőt kifejezetten jó ötlet. Természetesen ezekhez a technológiákhoz szükség volt a fejlett, magas felbontású szenzorok elterjedésére, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás integrálására, ami manapság már egy alsó középkategóriás készülékben is jobbára alapfelszereltség.

Azóta történt

Előzmények

  • CES 2020: Toalettpapír on demand

    A P&G tudja, hogy nem váltják meg a világot, de vannak kedves ötleteik.

  • Foreo Luna 3 - arccal előre

    A Foreo prémium arctisztítójának új generációja már komplexebb, professzionális és személyre szabható szépségápolási rutint kínál továbbra is körülbelül napi három percben.

  • Foreo Luna fofo - instant Insta megjelenés

    A svédek nagyon okos okosarctisztítója nem okozott csalódást, praktikus és hatékony szépségápolási kütyü. Nem csak csajoknak.

  • Foreo UFO mini - szuper és szónikus

    A svéd Foreo UFO mini készüléke egy okos arcápolási eszköz, ami a professzionális technológiát és a mindennapi használhatóságot kombinálja. Elképesztő hatásfokkal.

Hirdetés