Hirdetés

CES 2023: 14,5”-es OLED kijelzővel érkezik a Lenovo Tab Extreme

Megjelenés nyáron, az 1300 eurós árban benne van a toll és a billentyűzet is.

2023 nyarán, az ígéretek szerint júniusban jelenik meg Európában a Lenovo Tab Extreme, az iPad Pro 12,9” és a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra közvetlen vetélytársának, alternatívájának szánt androidos csúcsgép. A Lenovo 14,5 hüvelykes kijelzőt kínál a gépben, 120 Hz-es frissítéssel, 3000 x 1876 pixellel, 16:10-es képaránnyal és átlagosan 500 nites fényességgel. Az előlapot egészében elfoglalja a panel, de nincs notch, az előlapi kamerát a keret hosszanti oldalába rejtették a Lenovo mérnökei. Az OLED kijelző támogatja az érintőtollal történő bevitelt, a Lenovo Precision Pen 3 alaptartozék a dobozban.

Lenovo Tab ExtremeLenovo Tab ExtremeLenovo Tab ExtremeLenovo Tab Extreme Lenovo Tab Extreme [+]

A táblagépben a MediaTek Dimensity 9000 lapka (1 x 3,05 GHz ARM Cortex-X2 + 3 x 2,85 GHz Cortex-A71 + 1,8 GHz Cortex-A510) dolgozik, mellé 12 GB LPDDR5X operatív memória és 256 GB UFS 3.1-es tárhely jár, a tároló bővíthető. A gépben 12 300 mAh-s akkumulátor van, ez adja a tablet 740 grammjának nagyját. A Tab Extreme 327,8 x 210,8 x 5,85 milliméter, ám ha a mágneses billentyűzetet is csatlakoztatja hozzá az ember, vastagabb és súlyosabb (1,5 kg) lesz tőle a gép. Érdekesség, hogy két USB-C csatlakozó is került a tablet oldalára (egy 3.2 Gen 1 Type-C és egy 2.0 Type-C), mellettük pedig nyolc hangszóró oszlik el a kereten, amik Dolby Atmos támogatást élveznek. Tölteni 68 wattal lehet a tabletet, a megfelelő adapter alaptartozék lesz a dobozban.

A billentyűzetes tok alaptartozék lesz a dobozban.A billentyűzetes tok alaptartozék lesz a dobozban.A billentyűzetes tok alaptartozék lesz a dobozban. A billentyűzetes tok is alaptartozék lesz a dobozban. [+]

Kamerák terén egy-egy 13 MP-es szenzor van a hátlapon és az előlapon is, valamint egy másodlagos 5 MP-es kamera segíti az előlapi munkáját és egy RGB segédszenzor a hátlapiét. A szoftveres oldalon Android 13-mal kezd a tablet, ehhez három főverzió és négy év biztonsági támogatást ígér a gyártó. A 3.2-es USB csatlakozón keresztül vezetéken, de a gyártó saját számítógépeivel (vagy valószínűleg bármely más Windows alapú PC-vel is) vezeték nélkül is képes lesz a gép kijelzőjének tartalmát átvinni más eszközökre, illetve használható másodlagos kijelzőként is a tablet. A vezeték nélküli kapcsolatokat Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 látja el, a Lenovo szerint 12 órányi folyamatos videólejátszásra képes egy töltéssel a gép.

A Tab Extreme használható másodlagos kijelzőként Windows PC-vel.
A Tab Extreme használható másodlagos kijelzőként Windows PC-vel. [+]

Megjelenésekor a gép ára 1299 euróról indul, ebben benne van a mágnesesen csatlakozó billentyűzetes tok (megvilágított billentyűkkel, multitouch trackpaddel), a Precision Pen 3, valamint maga a táblagép is.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés