CES 2024: A Garmin női sportórájának új verziója sokat fejlődött

A Lily 2 koncepciója azonban maradt: elegáns, nőies, mégis sportos.

Ügyes húzás volt a Garmintól a Lily nevű női sportóra piacra dobása, bár a komplexebb Garmin modellekhez képest a funkcionalitás nem volt annyira gazdag, de a design, a kivitelezés minősége és az egyedi megoldások mind különlegessé tették. Ha pedig egy termék népszerű, akkor annak nem meglepő módon lesz utódja is, a CES-en pedig megjött a Lily 2, rögtön kétféle verzióban, mert van egy Classic utótagú kivitel is, amely két dologban tud többet: bőrszíj van hozzá alapból, a funkciók között pedig megvan az NFC, vagyis megy vele a Garmin Pay.


[+]

Ha azonban ettől eltekintünk, akkor Lily 2 inkább egy ráncfelvarrása az elődnek. Megmaradt a különlegesnek látszó kijelző, ami egy 16 szürkeárnyalatos, érintésérzékeny LCD, az összesen hatféle változat mindegyike másféle mintázatú számlapot kínál, ami elsőre talán fel sem tűnik, de nagyon elegáns megoldás. A szíj végre szabványos, szóval a cserélhetőség problémáját megoldották, az óratest pedig most már teljesen alumínium, eltűnt az elődmodellen használt plasztik. A méret maradt, 1x0,84 inches a kijelző, ami 240 x 201 pixelt jelenít meg, az óra szíj nélkül 24,4 grammot nyom csupán a mérlegen, a gyártó szerint az üzemidő átlagosan 5 nap.


[+]

Sem belső tárhely, sem GPS nincs a kis apróságban, az NFC is csak a drágább változat kiváltsága. 250 és 300 dolláros árról beszélünk (a magyar árak még nem ismertek), ami egyébként valamivel több, mint amennyit az elődért kértek a megjelenéskor. A folyamatos pulzusmérés és véroxigén-szint monitorozás most is megvan, viszont újdonság a fejlettebb alváskövetés, illetve néhány új mozgásforma is a repertoár része lett, ezek főleg táncok. Az elődmodellben néha megjelenő pontatlanságokat az első tesztek alapján kiküszöbölték, ügyesebb lett a csuklómozdulatra történő feléledés hatékonysága és bekerült az esésérzékelés.


[+]

A menürendszer, a kapcsolódó alkalmazás, az üzemidő és a kialakítás azonban olyan, mint volt. A Garmin Lily továbbra sem egy mindenes sportóra professzionális edzésekhez és hosszú teljesítménytúrákhoz, hanem egy mindennapi viselet elsősorban nőkre célozva, márpedig ezt már az első Lily is tudta, a Lily 2 gyakorlatilag annak egy javított, frissített kiadása.

Előzmények

  • Garmin Lily - bájtárs

    A Garmin Lily a gyártó legkisebb és kétségkívül legnőiesebb órája. Az alapszintű funkcionalitást a kitűnő felhasználói felület, a profi szoftveres háttér és a remek dizájn kompenzálja.

Hirdetés