CES 2024: Amikor már az arcmaszk is okos

A Lustre terméke egy NIR technológiával dolgozó maszk, amit okostelefonról lehet vezérelni.

A fényterápia nem egy vadiúj találmány, viszont annál hasznosabb. Anélkül, hogy nagyon mélyen elmerülnénk a dermatológiai részletekben a lényeg leginkább az, hogy vörös és a közeli infravörös (NIR) fény egyik tulajdonsága, hogy mélyebben képes áthatolni a bőrön, mint a fényspektrum bármely más hullámhossza. Ez pedig azt eredményezi, hogy kollagén és elasztin termelést indukál, vagyis pont azt csinálja, amire mindenki vágyik: csökkenti a ráncokat és lassítja a bőr öregedését. A NIR (közeli infravörös) több centiméter mélyen is kifejti hatását, nem véletlen, hogy a szépségápolási berendezések közül a drágábbik vonal is ezt használja.

A Lustre nem csak piros, hanem kék LED terápiával is foglalkozik (ami olyan bőrbetegségekre jó, mint a rozácea), de a CES-re a legújabb terméküket hozták el, amit egyelőre még nem lehet kapni, de már előrendelhető 327 dollárért. Ez elég soknak hangzik ugyan (pedig ez a kedvezményes, bevezető ár), de mint általában a prémium otthoni szépségápolási termékeknél, itt is az a lényeg, hogy mennyi időn belül térül meg, ha összevetjük egy NIR fényterápia árával, ami a legtöbb helyen alkalmanként 20-30 ezer forint között mozog. A Lustre Clearskin Renew Pro viszont akármikor elérhető, a cég képviselője szerint érdemes naponta 10 percet használni a folyamatos és tökéletes eredményért cserébe.


[+]

A maszk elasztikus anyagból készült, külső részén nincs semmi rendkívüli, belül azonban 160 LED található, ezek a kék, a vörös és a közeli infravörös színeket tudják kombinálni, tehát nem csak NIR terápiára használható a termék. 440, 630 és 830 nm-es hullámhosszon dolgoznak a LED-ek, a maszk homlokán pedig ott a vezérlés, ami egyrészt áll némi elektronikából, másrészt pedig akkumulátorból, a töltést pedig Type-C keresztül veszi fel a készülék. A 160 LED működtetése eléggé energiaigényes, no meg az akkumulátor sem lehetett túl nagy, hogy ne legyen nagyon fejnehéz a maszk (ez egy csodás képzavar), két órányi töltés után egy órán keresztül működik a berendezés.


[+]

A maszk működését okostelefonos alkalmazással tudjuk intézni (Android és iOS), mert a cél az volt, hogy ne csak egy általános NIR maszkot kínáljanak (ami egyébként van a gyártó termékei között), hanem egy olyan, három színű fényterápiára alkalmas megoldást tudjanak adni, ahol konkrétan meg lehet adni, hogy az arc mely területein van szükség a kezelésre. A gyártó szerint nem csak arról van szó, hogy ha valakinek a homloka ráncosabb, akkor csak arra küldi rá a fényt, hanem nyilván az is szempont, hogy az akné, vagy a rozácea kezelése kapcsán nem kell a teljes arcra a kék színt használni. Nyilván az alkalmazásban további tanácsokkal, ütemezéssel, kezelési útmutatóval is találkozhatunk, hogy a felhasználó ne csak a saját feje (vagy arca) után menve állítgassa a masinát, hanem ebben kapjon némi extra segítséget is.


[+]

Az értékesítést a gyártó webshopja világszerte intézi, az ígéretek szerint nagyon hamarosan rendelhető lesz a maszk. Mi pedig remélhetőleg egy tesztpéldány segítségével a gyakorlatban is be tudjuk majd mutatni a működését.

Hirdetés