Hirdetés

Hirdetés

CES blog: Egészen pontosan 22 óra alatt értem ide

Az sok. A teljes idő majdnem fele sorakozóval telt el.

Nyilván nem változott, hogy közvetlen járat nincs Budapestről Las Vegasba, meg is értem, gondolom akkor sem lehetne megtölteni, ha havonta egyszer menne. Szóval mindenképpen átszállásos rendezvényről van szó, az elmúlt években annyiféle útvonalon mentünk oda-vissza, hogy egy csomó európai nagyvárosban voltunk - legalábbis a reptéren, de akadt olyan év, amikor Varsóban volt egy extra nap, mert a LOT legendásan megbízhatatlan járatai épp nem voltak üzemkészek.

Nagyon reggel még a Liszt Ferihegy Nemzetközi Dohány -és Parfümbolt becsekkolásánál
Nagyon reggel még a Liszt Ferihegy Nemzetközi Dohány -és Parfümbolt becsekkolásánál [+]

Idén a relatív egyszerűen ígérkező amszterdami átszállást dobta a repjegy-lottó, de mivel Budapestről 06:30-kor szállt fel a járat, ezért egy 03:15-ös keléssel indult a nap (és még tart, mert ezt már a vegasi hotelszobából írom). A holland fővárosig eseménytelen út volt, de a Schiphol reptéren eluralkodott a téli szünet végét jelző káosz, az EU-n kívüli járatokra való átszállásnál esedékes extra biztonsági ellenőrzés előtt akkora sor torlódott fel, aminek a végét nem is lehetett látni. De én pont ráértem (majdnem 4 órás átszállási időm volt), szóval elmásztam a végéig, kiálltam, miközben kétségbeesetten ziháló családok próbáltak előre törni némi helyi segítséggel, pedig nem az volt, hogy a holland munkásemberek lustultak volna, hanem az automata útlevélcsekkolás az utazóközönség zömének egy merőben misztikus technológiának tűnt, fordítva tette be, nem ott nyitotta ki, nem nézett a kamerába, vagy ezek random permutációja, szóval az egy órás művelet volt.

A sor közepe. Innen 45 perc volt.
A sor közepe. Innen 45 perc volt. [+]

A KLM vegasi járatának legutolsó ülését foglaltam le az ablak mellett, mert egyrészt szeretek kinézni, másrészt szeretek aludni, ha pedig alszom, akkor általában nem megyek klotyóra sem. Kár, hogy az üléstámlába épített kijelző jobb alsó sarkát valaki már lefejelte és az berepedt, ezért a rendszer úgy gondolta, hogy én azt nyomogatom örökké, szóval semmire nem tudtam használni. De úgy is készültem, hogy én majd egy kinyitott Fold 5-ön nézem a letöltött Netflix bigyókat, végigdaráltam másfél sorozatot, aludtam kétszer 20 percet (mert nyilván akkor kezdték hordani a kaját, amikor épp bebólintottam), ez a 10 órás út nem volt kellemes, kétszer tudtam csak felállni. De mellettem a svéd Powerfoyle mérnöke ült, még eggyel mellette egy francia csaj volt, akik okosotthon AI-t fejlesztenek, szóval ha nem is folyamatosan, de azért csevegtünk. Az egész járat egy nagy CES-gép volt, Vegasban is az volt az amerikai határőr első kérdése, hogy a CES-re jöttem-e. Mondjuk mire oda eljutottam, az további másfél óra volt.


[+]

Aztán nem működött a még otthon megvett és beaktivált amerikai eSIM, csak a messenger üzemelt, de a vegasi reptéren az Uber/Lyft találkozóponton van direkt azért free WiFi, hogy ott meg lehessen rendelni a fuvart, ami elhozott 20 dollárért az Excaliburbe, ahol további 40 percet vártam, hogy be tudjak csekkolni, mert a nagy táblákon hirdetett mobilos check-in nyilván nem működött. De itt vagyok. Kereken 22 órával azután, hogy egy szomorú kutyától elbúcsúztam már be is nyithattam a 24. emeleti szobába, ahová pár nap múlva befut a legendás Tamás Zsolt.


[+]

A nap jó híre az volt, hogy rájöttem, hogy nem ma van az első rendezvény, hanem holnap. Úgyhogy most még kihúzom itteni idő szerint estig, aztán nagy reményt fűzök hozzá, hogy egy darab alvással helyrerakom az algoritmust és a jetlaget le is tudom, mert holnap reggel már korán ott kell dudorogni a Mandalay Bay konferenciarészlegén úgy, hogy előtte nem ártana átvenni a nyakbaakasztós badge-et. Vegas első blikkre egy jottányit sem változott, csak annyi történt, hogy a Sphere ott világít a Stripen és nem lehet nem látni mindenhonnan, máskülönben ugyanaz a masszív giccs, túltolt pompa, nagyzolás és iszonyú nyüzsgés jellemzi. Kár, hogy most itt sincs túl meleg, maximum 10-12 fok van nappal, pedig voltunk már itt ingujjban is.

Kilátás
Kilátás [+]

De! Itt vagyok. Még teszek egy kört a kaszinóban, aztán remélhetőleg alszom egy jókorát, holnaptól pedig elindul a CES anyagok gyártása. Két névjegyem már lett a repülőn, hozzájuk mindenképp elugrom, de ahogyan azt már írtam, idén direkt az a cél, hogy végigtalpaljam az egész rendezvényt és minden érdekes bigyóról szülessen anyag.

Előzmények

Hirdetés