Counterpoint: 2021-ben a tíz legnépszerűbb mobilból hét iPhone volt

A 2021 legtöbbet eladott mobiljainak top 10-es listáját vezeti az iPhone. Az első öt helyen. Meg aztán még kettőn.

Elkészítette éves jelentését a Counterpoint Research a legtöbbet eladott okostelefonokról 2021-es viszonylatban is. Az eredmény talán nem annyira meglepő, miután az 5G-s modellek bevezetését követően arról lehetett hallani, hogy az Apple a hatalmas kínai piacon is erősödött, valamint hogy a beszállítók a globális ellátási lánc nehézségei ellenére is igyekeznek az Apple minden igényét kielégíteni.

 

A tízes lista első öt helyét így iPhone-ok foglalják el, sorrendben az iPhone 12 és a 12 Pro Max, majd az iPhone 13, aztán a 12 Pro, ötödik helyen pedig jön a 2019-ben bemutatott, de az almás kínálat 4G-s opciójaként még mindig piacon levő iPhone 11. A hatodik helyre becsúszott a Samsung egy belépőszintet képviselő Galaxy-val, az A12-vel. Hetedik a Redmi 9A, nyolcadik a 2020-as iPhone SE, kilencedik az iPhone 13 Pro Max, tizedik pedig a mezei Redmi 9.

A Counterpoint felmérésének eredménye.
A Counterpoint felmérésének eredménye. (forrás: Counterpoint Research) [+]

A toplistára a három legnagyobb márkán kívül más nem fért fel, a tíz legnépszerűbb készülék eladásai pedig a teljes mobilpiaci forgalom 19 százalékát tették ki globálisan, ami 3%-os növekedés a 2020-as adatokhoz képest.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb

    Ismét érthetetlen helyeken lett elspórolva a Samsung belépőmodellje, a gyenge chipset pedig nehezen hozható össze a teljes értékű One UI rendszerrel. Az üzemidő viszont nagyon jó.

  • Redmi 9AT – nem ismeri a Gót

    Belépő hardverre teljes értékű szoftver helyett Android Gót kellett volna húzni, sokkal kedvezőbb árral.

Hirdetés