Hirdetés

Csőre töltve egy újabb OnePlus Nord?

Feltűnt a Geekbenchen és több hatósági engedélyt is megszerzett egy új készülék, vélhetően a Nord N30 SE.

Megkockáztatom, hogy még a nagyon figyelmes és rendes törzsolvasóinknak is kell egy kis gondolkozási idő, mire rájönnek, hogy melyik készülék a OnePlus Nord N30. Mert ugye ezt ismerhetik Oppo K11x, Realme 10 Pro és OnePlus Nord CE 3 Lite 5G néven is, piactól függően. Hazánkban utóbbi, Nord N30-ként az észak-amerikai piacon van jelen ugyanaz a hardver, ugyanabban a készülékházban. Most pedig jön egy újabb készülék, CPH2605-ös modellszám alatt és OnePlus Nord N30 SE néven, amiből arra lehet következtetni, hogy ez a változat is az amerikai piacra szánt.

Az új modell külsőre nem különbözhet a OnePlus Nord N30-tól, alias Nord CE 3 Lite-tól
Az új modell külsőre nem különbözhet a OnePlus Nord N30-tól, alias Nord CE 3 Lite-tól (forrás: OnePlus) [+]

A Nord N30 és a Nord CE 3 Lite által használt Snapdragon 695-ös SoC-t cserélték le a MediaTek Dimensity 6020-as szettjére az új mobilban, valamint megvágták a Geekbench adatai alapján a Nord N30-ban található 8 GB RAM-ot is 4 GB-ra az SE modellben. Az előző Nord N20 5G és Nord N20 SE közül utóbbi volt az olcsóbb változat, ahol a RAM mennyisége, a kamera és a kijelző, illetve az 5G modem elhagyásán oltárán spóroltak, idén várhatóan az SoC, a RAM és az akkumulátor lesz az, amivel meghúzzák a nadrágszíjat, de az biztos, hogy idén mindkét modell 5G-képes készülék lesz.

Az új OnePlus modell eredményei a Geekbench teszten
Az új OnePlus modell eredményei a Geekbench teszten [+]

A TDRA adatai szerint az új Nordban 4880 mAh-s akkumulátor várható, de a vezetékes töltés 33 wattban megáll. Az Android 13-at futtató eszköz várhatóan 300 dolláros ár alatt érkezik, az egyelőre kérdéses, hogy az európai piacon is viszontlátjuk-e, hisz itt a Nord CE 3 Lite 5G korrektnek mondható 229 eurós áron van piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés