Curio néven érkezhet a Samsung okosgyűrűje

Egyre több kémforrás veszi biztosra, hogy közeleg egy újfajta viselhető Samsung kütyü bemutatója.

Rengeteg testadatot rögzítenek a mai okos- és sportórák, ám nem mindenki akar csak azért a csuklójára szíjazni egy kütyüt, hogy néhány kulcsinformációhoz hozzájusson, és sokan kényelmi vagy töltési okokból estére leveszik efféle kelléküket karjukról. Az okosgyűrűk viszont sokkal észrevétlenebbek, az olyan népszerűbb darabok pedig, mint az Oura Ring 3 a pulzusszám, a véroxigén-telítettség és az alvás mellett szoftveres háttéradatbázissal is rendelkeznek, hogy lehessen is valamit kezdeni a mért adatokkal.


Az Oura Ring 3 [+]

Ebben viszont tény, hogy a Samsung, az Apple, a Huawei vagy a Garmin rendszere teljeskörűbb, és meglehet egy Galaxy okosgyűrű helye is a Samsung Health ökoszisztémában, amely az órás EKG és vérnyomásmérő mellett sokféle külső eszközzel is együttműködik. Legutóbb a fejlesztés tényéről és a 2024 második felére tippelt startról lehetett olvasni, most pedig a SamMobile rábukkant a lehetséges terméknévre: augusztus 22-én bejegyezte ugyanis a Samsung a Curio nevet az okosgyűrű kategóriában, a műfajra pedig a Samsung Health béta szoftverében is találtak utalásokat.

Az Apple Vision Pro
Az Apple Vision Pro [+]

Az is lehet persze, hogy végül az okosgyűrű Galaxy Ring néven érkezik, és persze úgy is dönthet a gyártó, hogy nem dobja piacra az apróságot, mindenesetre elég sok jel utal arra, hogy belefogott a projektbe. A forrás szerint a Samsung egyébként egy Galaxy Glasses néven készülő kevert valóság szemüvegen is dolgozik a Google-lel karöltve, hogy felvegye a versenyt az Apple Vision Próval, ennek a premierje azonban még odébb lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés