December 15-én jön az új Nokia

A kínai piacra Google-szolgáltatások nélkül kerülhet az Android Go: esélyesen nem foglal majd sok helyet a rendszer.

Több érdekes mobilt is várunk mostanában a HMD-Nokiától, ott van például a megfizethető, észszerű középkategóriás, a még bejelentés előtt álló 5.4, és a csúcsmobilok szegmensébe érkező 9.3 is, de még ezek előtt érkezhet egy jelentősen olcsóbb mobil, ráadásul a kínai piacra.


[+]

Maga a készülék már látható volt egy képen, amit a kínai hírközlési hatóság mutatott meg a nagyközönségnek, és itt kaptunk néhány alapvető információt a mobilról (2/64 GB, 2500 mAh, 8 megapixeles hátlapi és előlapi kamera), de valójában ez a kütyü nem is az alapvető specifikációja miatt érdekes, hanem a szoftveres háttér miatt.


[+]

Ez ugyanis az első olyan Nokia, ami Android Go rendszerrel kerül a mindenféle Google-támogatástól hátráló kínaiakhoz, így aztán alig lenne értelme a pehelysúlyú Google-szoftvereknek, mint például a Gmail Go, a Maps Go, vagy épp Google Assistant Go. Így aztán elképzelhető, hogy tényleg nagyon kis helyen fog elférni a szoftver, alig csíphet majd be a bruttó tárhelyből. Volt egyébként már korábban is olcsó HMD okostelefon Kínában, ám a C3 és a 3.1 Plus is teljes értékű Androidot mutattak fel.

Borítókép: Nokia C3 (2020)

Előzmények

Hirdetés