Dimensity 1200-AI chipet kap a OnePlus Nord 2

Hivatalosan megerősített hír, hogy a MediaTek felső-középkategóriás lapkájának egy módosított változatát kapja meg az új Nord.

A OnePlus korábban csak Qualcomm rendszerchipeket használt a mobiljaiban, a portfóliót azonban lefelé bővítik, ott pedig sok esetben versenyképesebb lehet egy-egy MediaTek lapka, amit a OnePlus olyannyira komolyan gondol, hogy még a MediaTek belsős architektúra-programjába (Open Resource Architecture Program) is csatlakozott, ami által hozzáfér olyan egyedi, módosított lapkákhoz, mint a MediaTek Dimensity 1200-AI, ami a Nord 2-be kerül.


[+]

A chip értelemszerűen szempontból hoz többet a sima 1200-asnál, állítólag az AI-hardvert a fényképezés élményének és minőségének javítására, a kijelző fejlesztésére és az alacsonyabb reakcióidők elérésére használják majd. Az AI Photo mód 22 különféle körülményhez ad automatikusan beállításcsomagot, videózásánl pedig live HDR-t tud kapcsolni. A DOL-HDR hardver (ami a OnePlus 9-sorozatban már élesedett) kihasználtsága is magasabb lesz, a sima HDR-hez képest ez nem lépcsőzetes elven csinálja a több expozíciót, hanem akár egyszerre is tud több felvételt készíteni, így csökkenti a HDR szellemképességét. Nem marad el  továbbá a HD, illetve a HDR-felskálázás a gyengébb videók lejátszásánál.

[+]

A Nord 2 egyébként 6,53 hüvelykes, 90 Hz-es, Full HD+ felbontású AMOLED kijelzőt kap, hátlapjára 50 megapixeles, Sony szenzoros főkamerát kaphat (volt szó IMX766-ról, de a DOL-HDR-t az IMX789 támogatja), de jut rá 8 megapixeles ultraszéles kamera és mélységszenzor is, előre pedig egy 32 megapixeles szelfiegységet kaphat. Bemutatója július 22-én várható, elsőként Indiában kerülhet forgalomba, de valószínűleg Európába is el fog jutni.

Azóta történt

Előzmények

  • Folytatást kap a OnePlus Nord is

    Ma mutatkozik be a OnePlus Nord CE 5G, júliusban pedig a OnePlus Nord 2-t várhatjuk.

  • OnePlus Nord N100 - hol az a bizonyos plusz?

    Pont a Nokia 3.4 tesztje után került a kezünkbe az olcsó OnePlus és rögtön meg is mutatta, hogy mi az eltérés. Vannak korlátai, de kihozott mindent a lehetőségekből.

  • OnePlus Nord - északi sale

    Öt év kihagyás után készült el a második középkategóriás OnePlus telefon, és egyből 5G-t, 90 Hz-es OLED kijelzőt és négy hátlapi kamerát kínál, vonzó áron.

Hirdetés