Dimensity lapkát kaphat a Motorola Edge 40

A Pro már piacon van, az alapmodell bemutatkozására még várunk. Ha hihetünk a Geekbench adatbázisának, MediaTek lapkával jön az Edge 40.

Az aktuális Qualcomm Snapdragon csúcslapka hajtja a Motorola Edge 40 Pro változatát, ezt a bejelentés előtt már volt szerencsénk kipróbálni, így a telefonról részletes tesztünk is olvasható. A Motorola abban a tekintetben kicsit furcsa stratégiát folytat, hogy nem egyszerre mutatta be az Edge 40 termékcsalád tagjait, s míg a Pro változat már piacon van, addig az alapmodellt még nem ismerjük. A telefonról renderképeket már láthattunk korábban, így tudjuk, hogy fekete, kék, magenta és zöld színben, szélein ívelt kijelzővel várható a mobil.

A fekete és a zöld változat is műbőr hátlappal készülhet, a kék maradhat az üvegnélA fekete és a zöld változat is műbőr hátlappal készülhet, a kék maradhat az üvegnélA fekete és a zöld változat is műbőr hátlappal készülhet, a kék maradhat az üvegnél A fekete és a zöld változat is műbőr hátlappal készülhet, a kék maradhat az üvegnél (forrás: Roland Quandt) [+]

A motorháztető alatt a Geekbench eredményei szerint egy 5G-s MediaTek lapka dolgozik majd, melyben nyolcmagos CPU található kétszer négymagos (4 x 2 GHz + 4 x 2,6 GHz) felosztással. Ebből és az MT6891Z/CZA megnevezésből arra lehet következtetni, hogy a Dimensity 1100-as lapkáról van szó, ami 8 GB operatív memóriával megtámogatva dolgozhat az Edge 40-ben. A szoftver Android 13 a Geekbench szerint,  ezen valószínűleg a minimalista My UX felhasználói felület rajzolódik majd ki az Edge 40 pletykált 6,55 hüvelykes pOLED kijelzőjén. A panel állítólag FHD+ felbontással és 144 Hz-es frissítéssel bír majd, adott lesz a HDR10+ támogatás és 1200 nit körül lesz a maximális fényesség.

A Motorola Edge 40 eredményei a Geekbench 6 teszten
A Motorola Edge 40 eredményei a Geekbench 6 teszten (forrás: Geekbench) [+]

A Geekbench 6-os teszten a telefon egymagos teljesítményben 1105 pontot, többszálas teszten 3542 pontot szedett össze, ezzel hozva a szintetikus tesztben a Snapdragon 8 Gen 1 lapka szintjét. Már csak az árazás a kérdéses, de ha a Pro modellhez hasonlóan sikerül a konkurencia alá belőni, erős középkategóriás ajánlatot tehet a Motorola.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés