Divat lehet idén a halszemoptikából

Hirtelen több készülék is igazi ultraszéles kamerára vált, ilyen az iQOO 9 Pro is.

A középkategóriától felfele gyakorlatilag kötelező kellék az ultraszéles látószögű kamera a normál mellett, csakhogy néha ez a jelző idézőjeles, és a fotográfiában jártasok számára megmosolyogtató, mert igazán szélesnek a legtöbb optika látótere nem mondható. Ennek fizikai okai vannak: a parányi szenzorok felett az aprócska lencsék minősége korlátozott, nagyobb látószög esetében ráadásul komolyabb torzításkorrekció szükséges, így az eredmény főleg a szélek felé haladva lehet problémás.

[+]

Persze a gyártástechnológia is fejlődik, és idén kapásból két telefon is megpróbálkozik igazi ultraszéles kamerával, erősen idézőjeles halszemoptikával: a Realme GT 2 Pro után a szintén BBK-s Vivo iQOO 9 Pro is efféle lencsét pakolhat a szenzor mögé, és a brand megosztott pár példát. Az első kettő fent szimpla kattintás eredménye, és a második 3962 x 2971 képpontja leleplezi a nagyjából 12 megapixeles felbontást.

[+]

A második kettő pedig több kép összegyúrásából varázsol extrém halszemoptikás effektet – ilyesmire persze a Google Kamera évek óta képes, ám 150 fokos látószöggel jóval kevesebb képből megszülethet az efféle, közösségi felületekre illő felvétel. Természetesen az iQOO csúcsszéria Snapdragon 8 Gen 1 chippel várható, amihez 2K-s és 120 Hz-es AMOLED panel, 4700 mAh-s telep, 120 wattos vezetékes és 50 wattos vezetékmentes gyorstöltés tartozhat. Bemutató pár nap múlva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IQOO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés