Hirdetés

djuice blog: Indul az U26 Média Workshop program

„Videó-írásbeliség”. Egy érdekes fogalompár, ami a digitális világ és videómegosztó portálok előretörésével egyre nagyobb szerepet kap a fiatalok életében. Nem elég, ha az embernek van egy kamerája, ahogy az sem, ha a magánéletben valaki nagyon jól beszél; a kamerát ugyanis tudni kell használni és tudni kell annak beszélni. A djuice mindenképp így gondolja, épp ezért ingyenes videóriporter képzést indítanak a Nyugati tér közelében található U26-ban.

Az első bemutató foglalkozásra február 20-án 10:00-tól . A workshop vezetői: Barok Tamás és Nagyistók Tibor, ismert VJ-k ("video jockey"). Az első alkalom tulajdonképpen egy gyakorlati feladatokkal tűzdelt kedvcsináló; a résztvevők 2-3 fős csoportokban laptop és kamera segítségével bemutatkozó filmeket forgatnak, vágnak, vetítenek és megosztanak. Eközben megismerkednek a kamerahasználat trükkjeivel, és gyors képzésben elsajátítják a vágóprogramok használatát, házi videó és internet kompatibilis végtermék létrehozását.

Az U26 Média Workshop szervezői azt szeretnék, ha a jövőben tematikus workshop-alkalmak szervezésével lehetővé válna a fiatalok számára, hogy valóban használható, piacképes tudásra tegyenek szert, amelyet maguk is továbbfejleszthetnek. A részvétel ingyenes, a felszerelést, a helyet, a tanárokat a djuice biztosítja, így az érdeklődőknek csupán kitartást, időt és energiát kell a tudás megszerzésére áldozni. Cél, hogy a résztvevők az U26 Média Workshop után önállóan megmutathassák magukat a világnak, vagy a világot önmaguknak. 

Az első U26 Média Workshop programon a résztvevők korlátozott számban vehetnek részt, előzetes regisztrációra szükség van. A jelentkezéseket a teretadunk@djuiceteam.hu címre várják, tárgynak az "U26 Média Workshop"-ot kell megadni.

Azóta történt

Előzmények