Döbbenetesen gyenge negyedév a Sony mögött

Nem vitték az Xperiákat a nyári hónapokban, hiába az egészen különleges, nyúlánk 4K HDR OLED kijelzős Xperia 1.

Az, hogy az Xperia vonal presztízskategória lett a Sonynál, például a 21:9 arányú 4K kijelzővel szerelt Xperia 1-gyel demonstrálva a gyártó erős multimédiás képességeit, éppenséggel jól hangzik. Ám aligha tervezte úgy a gyártó pár éve, hogy minden egyes okostelefont figyelembe véve 3,5 millió darabot szállítson csak le a 2019-es pénzügyi évben (ami 2019. április 1-jétől 2020. március 31-éig tart). Márpedig most épp ez az előrejelzés, a második pénzügyi negyedévben ugyanis rekord alacsony volt a vízállás.


Az Xperia 5 talán lendületet adhat a Sony mobileladásainak [+]

Június elejétől szeptember végéig mindössze 600 ezer készülék indult útnak, pedig ebben benne volt az Xperia 10 és a 10 Plus is A PhoneArena kalkulációi szerint ráadásul a 3,5 milliós fiskális esztendőt illető számadat teljesítéséhez a hátralévő két negyedévben 2 millió Xperiát kellene leszállítani, és bár az Xperia 5 a tavaszi csúcskészüléknél kezesebb és kedvezőbb árú lett, meglepetés volna, ha a küldetés sikerrel járna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia 5 - adj egy ötöst!

    A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.

  • Sony Xperia 1 - megérett a meggy

    Mozivásznas képaránnyal és 4K HDR OLED kijelzővel kapcsolja össze a Sony filmes és telefonos üzletágait. Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

  • Sony Xperia 10 Plus - szédül a magasban

    Az egyedi formaterv és a merész ötlet mindig értékelendő, viszont ez a felszereltség, ennyi hibával és béna aprósággal, műanyag házban korántsem állja meg a helyét a középkategória tetején.

Hirdetés