Dobja a Wear OS-t a Moto Watch 100

Cserébe sokkal hosszabb az üzemidő, csak elég tömzsi a forma.

Két egyértelmű trend rajzolódott ki az okosórák között: van az imént nevezett, igazi kategória 1-3 napos üzemidővel és nyílt operációs rendszerrel, ami alá erős vasat pakoltak és mobilos, illetve önálló funkciói is széles körben bővíthetők. Ilyen volt a legendás Motorola Moto 360 akkor még Android Wearrel és újrája Wear OS-sel. Van aztán az „okosóra” kategória idézőjelben, ami szűkösebb adatkommunikációt és bővítést kínál sokkal hosszabb üzemidővel, lásd az Amazfit vagy a Watch GT szériákat, és az utóbbiakhoz csatlakozik most a Moto Watch 100, akár kéthetes működéssel töltésenként.


[+]

Az óra egy méretben érkezik 42 mm-en és 1,3" átmérőjű LCD panellel, ami picit meglepő az OLED-es ajánlatok között, mindenesetre nem kell lemondani a mindig aktív kijelzőről, bár akkor a 14 nap aligha lesz meg a mágneses töltőbölcső használata nélkül. A Watch 100 ezüst vagy fekete alumíniumkerettel vásárolható meg 100 dollárért (32 ezer forint), ami kellemesen alacsony ár, és akár Bluetooth 5.0 kapcsolaton kommunikál a mobillal – eSIM vagy WiFi modem viszont nem került bele.


[+]

Megvan az 5 ATM védelem az úszáshoz és a por teljes kívül tartásához, valamint a GPS, a GLONASS és a BeiDou műholdak használata a kinti edzésekhez. Nem hiányozhat a mozgáskövetéshez a gyorsulásmérő, a giroszkóp és persze az optikai pulzusmérő, amely a véroxigén-telítettséget is követi. 45,8 grammon és 20 mm-es szíjakkal kompatibilis kivitelben a Moto Watch 100 a hölgyeknek is megfelelő méretű lehet, arról viszont nem esett egyelőre szó, hogy errefelé is beszerezhető lesz-e a szimplán csak Moto Watch OS nevű operációs rendszert futtató csuklóék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés