Dobogóra állt a Vivo X50 Pro+ kameraszettje

A DxOMark az állóképekkel különösen elégedett, de a mozgóképek is rendben.

A Vivo X50 Pro júniusban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy (a gyártó szerint) sikerült egy apró gimbalt a készülékházba zsúfolni, még kiegyensúlyozottabb videofelvételeket és könnyebben megtartható hosszú záridejű fotókat ígérve. Az újítás miatt másodhegedűs szerepet kapott a hagyományos optikai képstabilizátorral szerelt Pro+, pedig az kapta meg a Samsung akkor vadi új, 50 megapixeles ISOCELL GN1 szenzorát 1/3" méretben, amihez 32 megapixeles portrélencse (2x-es zoom), 13 megapixeles teleobjektív (5x-ös zoom) és 13 megapixeles ultraszéles modul szegődött.


(forrás: Vivo) [+]

Azért se volt akkora visszhangja az X50 Pro+-nak, mert nem volt azonnal megvásárolható, azóta viszont piacra került Kínában, és egy modell eljutott a fotózásra szakosodott DxOMarkhoz és 127 pont besöprésével felállt a mobilkamerás dobogó legalsó fokára a Xiaomi Mi 10 Ultra (130 pont) és a Huawei P40 Pro mögé (128 pont). A portál szerint rengeteg részletet rögzít a főkamera, minimális zajjal vagy zajszűrés jeleivel, és ez éjjel is igaz. Pontos a fehéregyensúly, széles a dinamikaátfogás, rengeteg a részlet a zoomfotókon és a színek esete sem rakoncátlankodnak.


(forrás: Vivo) [+]

A többelemes feldolgozás miatt viszont előfordulhatnak szellemképek mozgó háttér esetében, némi színes tömörítési zaj nagy kontrasztú témáknál, az ultraszéles kamera pedig alulexponál, pontatlanabb színekkel. Fotózásban a Vivo telefon 139 pontot gyűjtött be, míg videózásban 104-et. A mozgóképek megbízható expozícióval, gyors fókusszal, alacsony képzajjal, rengeteg részlettel és hatékony stabilizálással dolgoznak. Szobabelsőben viszont előfordulnak színhibák és képkocka kimaradások. Az X50 Pro+ jó szereplése újabb jel arra, hogy a kínai márkák komolyan ráfeküdtek a fotózás és a videózás témakörére: a DxOMark top 10-es listájáról csak a Galaxy S20 Ultra nem a világ legnagyobb mobilpiacáról érkezett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés