Egy Nokia bemutatkozott, E1 pedig kiszivárgott

A Nokia név tulajdonképpen sosem tűnt el a piacról, hiszen nem is olyan rég még mindig bele lehetett futni egy finn márkajelzéses, régebbi Lumiába, továbbra is kaphatók a hagyományos Nokia telefonok (amelyek a Microsofttól a HMD Global Oy irányítása alá kerültek), és ott volt persze a hétvégéig egyedülállónak mondható N1 androidos táblagép, amely a Foxconn gyártósorairól gördült le. A Nokia 6 hétvégi leleplezése így nem is volt igazi visszatérés, már csak azért sem, mert az alsóbb szegmensbe szánt, tucat kinézetű masina egyelőre csak a Kínai Népköztársaságban lesz kapható. Ez némileg ellentmond a HMD globális terveinek, mégsem zárja ki a lehetőségét, hogy hamarosan – mondjuk a február végi MWC-n – megérkezzenek a nemzetközi piacra szánt modellek.

Ez lehet az egyik legolcsóbb új Nokia okostelefon, az E1
Ez lehet az egyik legolcsóbb új Nokia okostelefon, az E1 (forrás: NokiaPowerUser) [+]

A kétféle méretben kiszivárgott D1C-ről többször is írtunk, és az állítólagos zászlóshajóról is felbukkantak információk. Most egy közel belépőszintű modell a soros, amelyet már karácsony környékén emlegettek, és amely az E1 nevet kaphatja. Azért nem kell teljesen mezei komponensekre gondolni: a Nokia Power User a négymagos Snapdragon 425-ös SoC használatára számít 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló kíséretében. A kamerák 5 és 13 megapixelesek lehetnek, a kijelző 5,2 vagy 5,3 hüvelykes 720p-n, az Android főverzió pedig 7.0-s – már a Nokia 6 felülete is ezen alapszik.

Azóta történt

Előzmények

  • Tényleg visszatért a Nokia, csak nem ide

    A roppant egyszerűen csak Nokia 6 néven bemutatott okostelefon külsőleg eléggé semmilyen, belsőleg átlagos, árban nem kimondottan olcsó és csak a Kínai Népköztársaságban lesz elérhető. Persze ez is több, mint a semmi.

  • Két új Nokia mutatkozott be

    Nem, egyelőre még nem a D1C-ket köszönthetjük, a HMD Global mutatott be két hagyományos mobiltelefont.

  • Kétféle méretben várhatjuk a Nokia D1C-t

    A középkategóriás felszereltségű mobil várhatóan kétféle kijelzőmérettel és kamerával kerül a boltok polcaira néhány hónap múlva.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés