Egy sor MWC-s Xperia specifikációjáról hallani

Nagy volumenű bejelentésre készül február 26-án, hétfő reggel fél 9-kor a Sony, a pletykák szerint ugyanis méltó utódot kap az Xperia XZ Premium, frissül a kisebb XZ1 és az XZ1 Compact, plusz a középkategória felső szekciója is bővülhet. Az Xperia XZ Pro kapcsán többször beszámoltunk a lehetséges 4K HDR OLED kijelzőről és a Snapdragon 845-ös rendszerchipről. Az Xperia Blog úgy tudja, ugyanez a Qualcomm lapka fog az XZ2 és az XZ2 Compact házában megbújni, azaz a lóerőhiánytól nem kell tartani. Az XZ2 5,7"-es megjelenítőt rejthet Gorilla Glass 5 védelemmel, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval. Emellett valamiféle rezgőmotorhoz kötődő zenei funkcióra is számítani lehet, bár erről többet a forrás sem tudott meg.

Az XZ2 Compact 5"-es FHD+ kijelzőt kaphat, magyarán nem csak a felbontás nőhet, a képarány is 18:9-esre nyúlhat, remélhetőleg kellően elvékonyított kávákkal, hogy a modell továbbra is apró maradjon. Emellett célzás érkezett a generációfrissítéssel potenciálisan változó küllemre: egyes források és a fenti, hivatalos célzás szerint a tradicionálisan lapos formájú modellek némi hátlapi ívelést kaphatnak. Az Xperia Blog szerint az említett két készülék március 6-án kerülhet forgalomba, a kisebbik 600, a nagyobbik pedig 800 eurós kezdőáron.

A Sony H4213 Geekbench eredményei
A Sony H4213 Geekbench 4 eredményei (forrás: Geekbench) [+]

Ezzel még mindig nincs vége a híreknek: Sony H3123, H4113 és H4213 kódnéven három Xperia is kipróbálta magát Geekbenchben, a teljesítményteszt pedig automatikusan publikálta az eredményeket. Így kiderült, hogy ezek a modellek rendre a nyolcmagos Snapdragon 660-nal jártak egy- és többszálas megmérettetésen. Elképzelhető, hogy igazából két modellről van szó, a H4113-at és a H4213-at pedig a RAM és esetleg a tároló mennyisége különbözteti meg egymástól. Az előbbi és a H3123 egyaránt 3 GB, az utóbbi pedig 4 GB RAM-ot viselt a teszt futtatásakor. Mindez persze nem garancia, hogy az MWC-n a közép- és felső-közép kategória is bővülni fog, de meglepő sem volna, a Sony féléves frissítési ciklusait figyelembe véve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés