Egyre több készüléken fut az iOS 10

Az Apple közzétette legfrissebb felmérésének eredményeit, amelyek a gyártó legutolsó rendszerverziójának folyamatosan növekvő adaptációját mutatják. Az aktív eszközök 76%-a már a 10-es sorszámú szoftver valamely verziójával fut, amelynek 10.1-es frissítése többek között például az iPhone 7 Plus esetében lehetővé teszi az elmosott háttérrel bíró (bokeh effekt) portré módú felvételt.

A legutóbbi statisztikákhoz képest további 16%-os növekedést mutatnak a számok, noha rendszer elérhetővé tételét követő másfél hónap alatt elért 60%-os részesedés is kimagaslónak tekinthető. A megelőző rendszer a készülékek 18%-án teljesít szolgálatot, míg a korábbi szoftververziók összesen már csak az aktív eszközök 6%-án futnak. Novemberben már a 10.2-es frissítés is béta fázisba lépett, amely számos új aprósággal, és érdemi fejlesztéssel egészíti ki az arra alkalmas Apple készülékek túlnyomó többségén fellelhető rendszert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Az Apple mobilok 60%-án fut iOS 10

    Azt már megszokhattuk, hogy a jól ismert amerikai cég termékeire az androidos ütemnél jelentősen gyorsabban érkeznek a frissítések, persze almát körtével nem érdemes összehasonlítani.

  • Új kameramóddal érkezik az iOS 10.1

    Az első jelentős iOS 10-es rendszerfrissítés nyílt bétájában ki is próbálható a portré mód, de csak a dupla hátlapi kamerás iPhone 7 Plusszal.

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Hirdetés