Egyszerűbb lesz az androidos Közeli megosztás használata

Gyorsabban és könnyebben lesznek megoszthatók a fájlok saját eszközök között.

2020 óta elérhető az Android operációs rendszert futtató készülékeken a Közeli megosztás (Nearby Share) nevű funkció, aminek segítségével könnyebben mozgathatók fájlok az eszközök között. Tavaly megérkezett a csoportos megosztás is, a saját eszközök között történő fájlcsere azonban továbbra sem olyan egyszerű, mint a konkurens Apple AirDrop nevű megoldása vagy a Samsung saját eszközein működő Quick Share. A Google Play Szolgáltatások legfrissebb verziója arról árulkodik, hogy ezen változtatni fog a Google.

Az Android Police által közöltek szerint ezentúl a Közeli megosztás beállításaiban megadható lesz, hogy az azonos Google-fiókot használó eszközök ne kérjék a fájlcsere megerősítését, hanem a másik telefon, a táblagép vagy a Chrome OS-t futtató laptop alapértelmezettként fogadja el a telefonról érkező dolgokat. Az AirDrop esetén ehhez azonos Apple ID kell, a QuickShare-nél pedig azonos Samsung-fiók.


(forrás: 9to5Google) [+]

Az egyelőre kérdéses, hogy ez a nem Chrome OS-t futtató számítógépen miként valósul majd meg. A Google januárban jelentette be, hogy együtt dolgozik az Intellel, a HP-val és az Acerrel, hogy 2022-ben már alapfunkció legyen az androidos Gyors párosítás és a Közeli megosztás egyes PC-ken. A Google ígérete szerint ezek a számítógépek az SMS-eket és más üzeneteket is képesek lesznek így szinkronizálni. Ahhoz viszont, hogy ez működjön, kelleni fog egy külön alkalmazás (legalábbis a Google által közzétett képekből erre lehet következtetni), szóval nem a Chrome böngészőn keresztül vagy a Windows rendszerbe beágyazottan jön a funkció. A különbség a Microsoft által fejlesztett Windows összekapcsolással szemben az, hogy a Közeli megosztás minden gyártó Android rendszert futtató készülékén gyárilag elérhető, nem limitált a Samsung, a Microsoft és a Honor termékeire. A frissítésről vélhetően a Google I/O-n hallhatunk majd részleteket májusban.

Hirdetés