Együttműködésre lép a Vodafone és a Huawei Magyaroszágon

A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának fejlesztését. A Vodafone stratégiájának megfelelően folyamatos és kiegyensúlyozott minőséget és teljesítményt kíván biztosítani ügyfeleinek a nagy sebességű mobil Internet szolgáltatásokban. Budapesten és a jelentősebb városokban új hotspotokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás. A közös erőfeszítések eredményeként a Vodafone ügyfelei hamarosan még könnyebben és egyszerűbben férhetnek majd hozzá a legújabb 3G-s szolgáltatásokhoz és a mobil Internethez.

A Vodafone Magyarországnak a megállapodás révén lehetősége nyílik arra, hogy a piacon elérhető legfejlettebb technológiával modernizálja 3G szélessávú hálózatát. A Vodafone, a legújabb HSDPA/HSUPA fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél gyorsabb mobil adat-szolgáltatásokat vezethet be, amiket az ügyfelek a piaci viszonyoknak és a stratégiának megfelelően fokozatosan vehetnek igénybe.

Az új technológiai partner bevonása továbbá támogatja a hálózat kiépítésének felgyorsulását, hiszen a kisebb méretű berendezés és az egyszerű hardver-architektúra könnyű és gyors üzembe állítást tesz lehetővé.

„A Vodafone elkötelezett amellett, hogy mind jelenlegi, mind jövőbeni ügyfelei igényeinek megfeleljen. A 3G, vagyis a szélessávú mobil adatátviteli technológia kulcsszerepet játszik a XXI. század diktálta ügyféligények kielégítésében. Mély benyomást tett ránk a Huawei közelmúltbeli, a 3G hálózatok terén elért erőteljes globális és lokális növekedése. Ezért érezzük úgy, megtaláltuk a megfelelő partnert ahhoz, hogy a leggyorsabb és legjobb szolgáltatást kínálhassuk ügyfeleinek. Meggyőződésünk, hogy a Huawei segítségével bevezethetjük a legmodernebb telekommunikációs technológiákat, és kiemelkedő minőségű hálózatokat és szolgáltatásokat biztosíthatunk a magyar piacon”– mondta Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

„A különböző szolgáltatások szerteágazó igényeinek figyelembe vételével alakította ki a Huawei a legmodernebb mobil szélessávú megoldásokat, amelyek nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeni kihívásoknak is megfelelnek” – mondta William Xu, a Huawei Europe elnöke. „Nagyon örülünk, hogy a magyarországi szerződéssel tovább erősíthetjük kapcsolatunkat a Vodafone-nal. A Huawei elkötelezett mind a gyors hálózatkiépítés, mind a kiváló minőségű szolgáltatások biztosítása iránt.”

2005 novemberében a Huawei és a Vodafone globális keret-megállapodást írt alá (Global Framework Agreement) a mobil hálózati infrastruktúra kiépítéséről. A megállapodás alapján a Huawei lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító cég, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát. A két éve érvényben levő szerződés megállapítja a Huawei megoldásainak beszállítási feltételeit a világ bármely Vodafone leányvállalata számára. 2007 júniusában a Huawei a Vodafone második, éves globális beszállítói konferenciáján megkapta a Vodafone kiemelkedő teljesítményért járó díját (Outstanding Performance Award). A Huawei az elismerést azért kapta, mert kiemelkedően versenyképes termékeket és szolgáltatásokat biztosított a Vodafone csoport hálózatának. A díj egyben elismerésül szolgált az operátorral történő stratégiai partnerség megerősítéséhez.

A Vodafone Group idén világszerte több mint 4,2 milliárd angol fontot (mintegy 1500 milliárd forintot) költött technológiai beruházásokra, és ezzel európai 3G és HSDPA hálózata alkalmassá vált a gyorsabb adatszolgáltatások biztosítására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés