Elcsípte a Huawei kameratelefonja az első helyet

A Pura 70 Ultra a DxOMarknál tarolt.

Rövid szünet után visszatérnek Európába a Huawei csúcstelefonjai, ám idén is küzdelmesnek ígérkezik az értékesítés Google szoftverek nélkül és középkategóriás teljesítményre képes Kirin 9010 chippel, ami viszont kipipálja az 5G-s adatkapcsolatot. A fókusz még inkább a kamerákon lesz, és kétségtelenül az 1" jellegű, 50 megapixeles főegység a potom 1500 eurós Pura 70 Ultra legérdekesebb darabja.


Forrás: Huawei [+]

A szenzorszintű stabilizálással megtámogatott, f/1,6 és f/4 között rekeszértéket váltó egység használat közben ugyanis motorikusan kiemelkedik, a Huawei a rendszert pedig 300 ezer nyitásra és csukásra vizsgáztatta. 50 megapixeles a periszkópos teleobjektív is (90 mm, 3,5x-ös zoom, f/2,1, PDAF, OIS, makrók), az ultraszéles kamera pedig 40 megapixeles (13mm, f/2,2, autofókusz). A Pure 70 Ultra ellátogatott a fotográfiával foglalkozó DxOMark tesztjére, és 163 ponttal besöpörte a mobilkamerás rangsorban az aranyérmet. A készülék fotós, portrés, zoom és és éjszakai alkategóriákban is a dobogó élére állt.


Forrás: Huawei [+]

A DxOMark szerint a Huawei rendkívül sokrétű kamerarendszert kínál az elérhető legjobb fotós minőséggel minden napszakban, a szabadban és zárt helyen egyaránt. Kamerákon át következetes az expozíció, a fehéregyensúly és a fókusz, továbbá kiemelkedően jó a zoomminőség is. Pontos élesítéssel és állítható blendével az egyéni és csoportos portrék háttér-elkülönítése is kiváló természetes bokeh effektussal, ahogy a közelképek is pazar részletességgel készülnek. Videós oldalon viszont talált a publikáció némi egyenetlenséget: előfordul instabilitás és részletvesztés, különösképpen naplemente után.

Előzmények

Hirdetés