Hirdetés

Elegáns open-ear fülhallgatót mutatott be a Huawei

A Huawei FreeClip tartalomfogyasztás közben is lehetővé teszi a környezettel való kapcsolattartást, mindamellett inkább hasonlít ékszerre, mint hordható technológiára.

A Huawei MatePad Pro 13.2 európai bemutatóján nem csak a Kirin 9000S szettel szerelt, 144 Hz-es megjelenítést kínáló táblagép kapott szerepet (ami egyébként 999 eurós árcímkét kapott 12/256 GB-os kiszerelésben), hanem a gyártó Fashion Forward koncepcióját megvalósító, open-ear FreeClip is. A vezetékmentes füles rendkívül egyedi, ugyanakkor nagyon elegáns formatervet kínál azoknak, akik audiotartalom-fogyasztás közben sem szeretnek elszakadni a külvilágtól érzékszervi szinten vagy valamilyen okból kényelmetlennek találják a hallójáratba illeszkedő megoldásokat.


[+]

A fülhallgató három részegységből áll, a fül hátsó részének ergonómiáját követő Comfort Bean (komfort támasz) felel a stabilitásért, a fülkagyló alsó árkába illeszkedő Acustic Ball (akusztikus labda) közvetíti a hangot a viselő hallójáratába, a C-Bridge (C-áthidaló) pedig helyet ad a kábelezésnek, illetve összeköti a két részegységet és rögzíti az eszközt. A formatervet egyébként több, mint 10 ezer valós, ténylegesen létező fül adatai alapján alakították ki, hogy (remélhetőleg) mindenki kényelmesnek érezze, a füleseket pedig tetszés szerint bármelyik oldalon használhatjuk, a rendszer érzékeli, hogy melyiket melyik fülünkbe tettük éppen, ami elvileg teljesen egyedülálló a műfajban. Az érintésvezérlés a füles részegységeinek teljes felületén működik.

[+]

Az egyenként 5,6 grammos, IP54-es védelemmel rendelkező fülesek 55 mAh-s telepet kaptak, amivel körülbelül 8 óra üzemidőt képesek lehozni, a matt felületű töltőtok 510 mAh-s akkuja pedig összesen 32 óra használatot tesz lehetővé. Tölteni Type-C kábellel vagy vezetékmentesen is lehet, ami a tok esetében a 2 wattos teljesítménnyel közel 150 percet vesz igénybe a fülesek nélkül, a fülesekbe pedig 10 perc alatt tölthetünk 3 órányi kitartást a tokkal.

[+]

A Bluetooth verziót nem fedi fel a termékoldal, a kodektámogatást viszont igen, ami SBC, AAC és L2HC kompatibilitást jelent, utóbbihoz mindenképpen minimum EMUI 13-at futtató Huawei telefonra lesz szükség. A Huawei FreeClip még decemberben piacra kerül az Egyesült Királyságban és Európában 180 fontos vagy 200 eurós áron (körülbelül 76 ezer forint).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés