Elérhető a Death Stranding iOS-re és iPadOS-re

Most már tényleg megérkezett a konzolgrafika mobilra, csak jó hardver kell alá.

Évek óta büszkélkednek azzal a chiptervezők, hogy grafikus mobilhardvereik aztán tényleg képesek konzolszintű grafikát futtatni, és a sugárkövetéstől kezdve az AI képkocka generálásig vannak trükkjeik. Ám van egy kis bökkenő: hol vannak ezek a konzolos és PC-s, jelenlegi hardvergenerációs játékátiratok? Oké: Androidon a GeForce Now streaming szolgáltatás ügyes csavar a történetben: a távoli szerverek renderelnek olyan játékremekeket, mint a Cyberpunk 2077 (2.0), és előfizetésért cserébe kompatibilis telefonra szórják a jelet, azon letudva az irányítást, ami persze széles sávú internetet igényel.


Elég erős az iPhone 15 Pro Max konzoljátékok futtatására – és azok végre, szép lassan érkeznek [+]

Igazi AAA konzolcímek egyelőre azonban csak iOS-re (és Apple hardverű iPadOS, illetve MacOS-re) telepíthetők: néhány hete a Resident Evil 4 futott be hordozható almás eszközökre, most pedig a nagyon furcsa és különleges Death Stranding, aminek furcsaságáról és különlegességéről AliceWake errefelé regélt. A játék iEszközös átiratát az Apple még ősszel jelentette be, a fejlesztő pedig mostanra készült el a rendezői kiadással, ami kompatibilis hardverrel rendelkező iPhone-t, iPadet és MacBookot, valamint nem kevesebb, mint 77 GB(!) szabad tárhelyet igényel.

Ez számítógépes / konzolos adathordozón nem számít soknak, ám amikor a félmillió forintos iPhone 15 Pro 128 GB-on indít, ennek egy részét pedig lefoglalja a rendszer, minden mást meg szokásos alkalmazásaink, játékaink, fotóink és videóink, könnyen előfordulhat, hogy Sam Bridges szokatlan kalandjainak nem marad hely. Bírom a furcsát, a horrort és David Lynchet (még Alejandro Jodorowsky munkásságát is ismerem), nekem viszont a Death Stranding kicsit sok volt, vagy épp túl kevés: játékosa válogatja, hogy üres csomagszállítós játéknak tartja szép grafikával és híres szinkronhangokkal, vagy az utóbbi évek legeredetibb alkotásának, ami most már iOS-en is játszható. Ironikus módon azonban Androidon még nem, pedig a friss mobilhardverek végre most tudták lepipálni az Apple grafikus gyorsítóit, nem kis hőtermelés árán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés