Elismerte a Sony Ericsson a K850i hamis képeit

Ahogy beszámoltunk róla, a Sony Ericsson német oldalán a K850i-hez feltöltött tesztképek esetében kiderült, hogy a képek EXIF információi alapján azok nem is a bemutatott telefonnal, hanem egy Sanyo digitális kamerával készültek.
A gyártó hivatalos állásfoglalása a mai napon esett be szerkesztőségünk postaládájába. Ebben a Sony Ericsson elismeri, hogy a német Sony Ericsson által üzemeltetett, www.cyber-shot-handy.de oldalon figyelmetlenségből valóban nem a K850i-vel készült fotók voltak láthatóak. Indoklásként azt hozza fel a gyártó, hogy a tavaly május óta működő oldalon egyből az adott készülék bejelentése után fel kell tölteniük az információkat, és miután a telefon ebben az időpontban még nem rendelkezett végleges szoftverrel, ezért nem akarták elkapkodni a dolgot.
A digitális fényképezőgéppel fotózott képek kapcsán a hivatalos állásfoglalás aláhúzza, hogy nem a látogatók és vásárlók megtévesztése volt a cél, csupán érzékeltetni szerették volna, hogy ilyen minőségű fotók készítésére is alkalmas lehet majd a K850i, ha elkészül a végleges szoftver.
A Sony Ericsson szeretne elnézést kérni tévedéséért és bízik benne, hogy a Németországban október közepén debütálóm telefon képességei majd elfeledtetik ezt a fiaskót, ugyanakkor a weboldalon levő képeket lecserélték olyan alkotásokra, amelyek ténylegesen a K850i-vel készültek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés