Hirdetés

Elkészült a Mobilarena app Android rendszerre, ingyen letölthető!

Kedves olvasóink, egy ideje már tervezgettük, aztán amikor tényleg eldöntöttük, hogy kell nekünk egy saját, külön bejáratú alkalmazás okostelefonokra, villámgyorsan el is készült az androidos verzió. Ez csak az első lépés, hiszen hamarosan követni fogja a sorban az iOS-re, illetve a WP7-re írodott verzió, s persze a Prohardver is megkapja a maga felületét. A Mobilarena androidos alkalmazása szinte teljesen belsős munka, hiszen az alkalmazásfelületet Bog rajzolta meg papírra, a programozás dr. Kind keze nyomát dicséri, a webes interfészt pedig Lezso rakta össze. Egyedül a grafikai elemek véglegesítésére vettünk igénybe külsős segítséget.

A program természetesen abszolút ingyenesen letölthető az összes androidos telefonra. Táblagépekre még nem optimalizáltuk, hiszen ott a nagy felbontás és a fektetett nézet miatt más megközelítésre lesz szükség, az majd egy későbbi fejlesztés eredménye lehet. Az alkalmazás megtervezésekor az volt a vezérelv, hogy egy nagyon egyszerű, átátható, az olvasók számára mégis hasznos felület jöjjön létre. Nincsenek menüpontok, eldugott, rejtett funkciók, a Mobilarena app egyetlen oldalas, de ezen az összes releváns tartalom el is fér. Úgy döntöttünk, hogy friss hírek mellett a három legfontosabb kategória cikkeit mutatjuk meg, a mobil, az okostelefon és a tablet rovat kapott kiemelt helyet. Ezeken túl még a legfrissebb blogbejegyzések kerültek rá a felületre, valamint egy kereső. Az alsó részre került három gomb, a frissítés feladata egyértelmű, a nagy i betű az alkalmazás névjegye, míg a logónkra kattintva az impresszumot nyitja meg a telefon böngészője.

Az alkalmazás azért készült, hogy egy átlátható, egyértelmű felületen bármikor lehessen követni, hogy mik a friss tesztek és hírek, ezekre kattintva a mobiltelefon a böngészőt nyitja meg. Az egyes cikkek mellett látszik a hozzászólások száma (természetesen szintén kattintható), hogy mikor került ki az anyag az oldalra, illetve az adott kategória többi cikkét is egy kattintással elérheti az olvasó. Nyilvánvaló, hogy egy androidos alkalmazás mellé mobilra optimalizált weboldal is dukál: ennek a fejlesztése szintén az utolsó simításoknál tart. Természetesen ugyan megpróbáltuk minél többféle androidos gépen tesztelni a programot, de maradhattak benne hibák, vagy apróbb módosításra szoruló elemek, de bízunk abban, hogy a fórumba majd bőven érkeznek a hozzászólások. Ráadásul ez most az első verzió, amely fejleszthető, ezért egy-két - nem túl nehezen megvalósítható - ötletet is várunk, hogy tovább tökéletesíthessük a felületet. A lenti képre kattintva tölthető is az alkalmazás.

Available in Android Market

Azóta történt

Hirdetés