Elmarad az ELMŰ által tervezett karbantartás

A szolgáltató felülvizsgálta a tervezett karbantartás szükségességét és elhalasztotta az áramkimaradással járó munkálatokat.

Az ELMŰ tegnap jelentette be, hogy március 24. és április 7. között az egész országra kiterjedő karbantartási munkálatokat kíván folytatni, ami akár hat órás áramkimaradást is eredményezhet. Az akár X óra kimaradást általában ismerik a felhasználók, például az internetszolgáltatók gyakorlatából, ami körülbelül olyan, mint az "5 perc és készen vagyok" típusú, ki tudja valójában meddig tartó intervallum. Jelenleg viszont két dolog szinte létszükséges az otthon tartózkodáshoz kivitelezéséhez, főleg, ha a munkánkat is home office rendszerben végezzük. Internet és áram.


[+]

Mobilnettel és hálózati erőforrás nélkül működő eszközökkel természetesen egy ideig ki lehet húzni, de ehhez nem árt előre tervezni. Feltölteni a laptopokat, mobiltelefonokat, a háztartásban található összes power bankot és bízni a szakemberekben, hogy az X óra az tényleg annyi lesz. Az ELMŰ szerencsére részletes listát is közölt az érintett településekről, utcára, háztömbökre lebontva, ami már eleve óriási segítség, viszont a karbantartást a járvány előtt ütemezték be. A szolgáltató a kialakult helyzetre való tekintettel felülvizsgálta a munkálatok szükségességét és úgy döntött, elhalasztja a közel egy műszaknyi áramkimaradással járó karbantartást és csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.

Hirdetés