Hirdetés

Előfizetéses rendszert indít a Fairphone

3 és 60 hónap közötti időtartamra lehet közvetlenül a gyártótól mobilt bérelni Hollandiában.

Otthoni piacán előfizetéses rendszerrel próbálkozik a fenntartható készülékeket gyártó és áruló Fairphone. Hollandiában a Fairphone Easy rendszeren keresztül havi minimum 21 euróért lehet közvetlenül a cégtől bérelni legújabbnak számító Fairphone 4-es okostelefonjukat 8/256 GB-os kiszerelésben. A 21 eurós havidíj a 60 hónapos szerződésre szól, de van 36 havi előfizetés 24 euróért, 12 havi 29 euróért és 3 hónapos is 34 euró havidíjért. De nem egészen olyan egyszerű a helyzet, hogy a megadott összeget kifizeti havonta a bérlő, és megkapja a mobilt. Először is a szerződés megkötésekor 90 eurós letétet is be kell fizetni, amiért jár az említett telefon, hozzá egy védőtok és egy képernyőfólia.

A holland Fairphone Easy árazása.
A holland Fairphone Easy árazása. (forrás: fairphone.com/nl) [+]

A havidíjban benne foglaltatik az ingyenes javítás és ha szükséges, a cserekészülék biztosítása is 48 órán belül. Amennyiben viszont a telefont bérlő személy nem vesz igénybe javíttatást, úgy a Fairphone az első év után 2 euróval, a második után 4-gyel, a harmadik végével pedig 8 euróval csökkenti az előfizetés havidíját. A márka ezzel azt szeretné elérni, hogy az emberek minél tovább használják az adott készüléket, ezzel visszább fogva az okostelefonos piac környezeti hatásait.


[+]

A Fairphone Easy kicsit hasonlónak tűnhet ahhoz, mint az operátorok által nyújtott kamatmentes részletfizetési lehetőség és készülékbiztosítás. Fontos adalék azonban, hogy a Fairphone előfizetéses rendszeréhez nem tartozik semmilyen hang- vagy adatforgalmi szolgáltatás, a SIM-et és az ahhoz tartozó szolgáltatásokat az előfizetőknek maguknak kell biztosítaniuk. Valamint a Fairphone Easy szerződés lejártakor a telefon nem marad az előfizető tulajdona, az eszközt vissza kell küldeni a gyártónak, ahol vagy újrahasznosítják alkatrészként, vagy átvizsgálást követően visszakerül az előfizetéses rendszerbe.

Csak a zöld színű 8/256 GB-os verzió bérelhető, a szürke vagy a pöttyös (még) nem.Csak a zöld színű 8/256 GB-os verzió bérelhető, a szürke vagy a pöttyös (még) nem. Csak a zöld színű 8/256 GB-os verzió bérelhető, a szürke vagy a pöttyös (még) nem. (forrás: Fairphone) [+]

Hároméves előfizetésben gondolkodva, ha az ember nem igényel javíttatást, így megkapja a kedvezményeket, a 8/256 GB-os Fairphone 4-ért 792 eurót (12 x 24 az első évben, 12 x 22 a második évben, 12 x 20 a harmadikban), valamint 90 eurónyi letétet kell kifizetnie. A mobil jelenleg 649 euróba kerül a gyártónál, mellé öt évnyi garanciát adnak, és van olyan programja is a márkának, melyen keresztül begyűjtik a már nem használt okostelefonokat, cserébe pedig kedvezménykuponokat kap a készülékét leadó. Az alap garancia azonban nem fedez olyan dolgokat, mint például a leejtés következtében betört kijelző cseréje, míg a Fairphone Easy igen. A program egyelőre Hollandiában elérhető, de ha sikeresnek bizonyul a tesztüzem, 2023-ban több európai országra (vélhetően Franciaország, Németország és a Benelux államok) is kiterjesztené a márka.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés