Előrendelhető az Xperia 1 II

A bejelentéshez képest aránylag későn, de végül Amerikában és Európában is megindult a Sony csúcsmobiljának előrendelése, szállítás azonban leghamarabb júniusban várható.

Februárban leleplezték, de nyárnál előbb nem dobják piacra – meglepődve nem vagyunk, a japán gyártónál elég gyakran, tervezetten is előfordulnak a ráhagyós időzítések, a bejelentetett, majd sokáig nem kapható mobilok. A Sony Xperia 1 II is most jutott el az előrendelhetőségi státuszba, az amerikai B&H, illetve a holland Belsimpel vette most fel a kínálatába az eszközt, számunkra nyilván inkább az európai ár az érdekes, ami 1200 euró, egy ajándék, önmagában is 100 ezer forint körüli árú WH-1000XM3 fejhallgatóval.


[+]

420 ezer forint persze elképesztően sok, ezzel az abszolút top-csúcsmobilok közé árazza magát a Sony, mindezt úgy, hogy nem is ez lesz a kínálat teteje, hanem a broadcast-király Xperia Pro. Az Xperia 1 II előlapjára 6,5 hüvelykes 4K HDR OLED kijelző került 21:9-es képaránnyal, és Motion Blur Reduction funkcióval, adott az IP68-as védelem, a Snapdragon 865 rendszerchip 8/256 GB-os memóriapárossal.

A hátlapi kameratrió 12 megapixeles egységekből áll, a főkamera igen méretes, 1/1.7” méretű Exmor szenzorból áll, nem maradt el a dupla PD-autofókusz és az optikai képstabilizálás sem, az f/1,7-es optikára pedig Zeiss T* anti-reflektív borítás került, ami korábban a fényképezők közül is a komolyabbak privilégiuma volt a gyártónál. Van két további látószög, a 16 milliméteres gyújtótávolságra átszámolható ultraszéles, f/2,2-es apertúrával és 1/2,6"-es szenzorral, illetve egy optikai stabilizálással is ellátott, f/2,4-es, 70 milliméteres gyújtótávolságú zoomkamera. Autofókusz a másik két kamerához is tartozik, a fókuszálást egyébként egy 3D iToF szenzor is segíti, videózni pedig legfeljebb 4K-ban 60 fps-sel, vagy Full HD-ben, 120 fps-sel lehet.


[+]

Az akkumulátor 4000 mAh kapacitású, az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalra került. Multimédiás oldalról a 360 Reality Audio-csomagot lehet érdemes említeni, ami a gyártó új jelfeldogozási szabványán alapszik, és állítólag a Tidal-zenehallgatást új szintre emeli. Természetesen Android 10-zel és a gyártótól ismert, letisztult kezelőfelülettel érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés