Először fogy jobban a nagyobbik iPhone, mint kisöccse

Figyelembe véve, hogy az iPhone modellek sokáig tartották kis képernyőméretüket a hatalmasra növekedett androidos társakkal szemben, nem csoda, hogy a Plus modellek felbukkanása mellett is inkább a kisebbik, olcsóbb modellekből fogyott több. Az idei paletta alapján azonban úgy tűnik: az Apple is belátta, hogy a vásárlók komoly hányada méretes képernyőre vágyik, úgyhogy a két iPhone 8 mellett nemrég piacra került a kijelződomináns, 5,8"-es iPhone X. Ez ugyanakkor először majd a negyedik negyedéves mutatókban bukkan fel, a Canalys most a harmadik negyedévről közölt elemzői számokat.

Az öt legnépszerűbb okostelefon 2017 harmadik negyedévében
Az öt legnépszerűbb okostelefon 2017 harmadik negyedévében (forrás: Canalys) [+]

A vállalat szerint a harmadik negyedév vége felé piacra került iPhone 8 párosból 11,8 milliót szállítottak le, szemben az iPhone 7 duó 14 milliós nyitásával 2016-ban. Ami ennél is érdekesebb, hogy először volt népszerűbb a nagyobbik modell egy generáción belül, az iPhone 8 Plusból ugyanis 6,3 millió indult útnak. Mindez az iPhone 7 töretlen sikerének is köszönhető, amiből csak a harmadik negyedévben 13 millió darabot szállítottak le, míg az iPhone 6s is jól szerepelt 7,9 milliós mutatójával. A Samsung meglepetésre a Galaxy J2 Prime-mal került a dobogóra, amit a fenti két Oppo mobil követett. A Galaxy S8 páros ugyan nem fért fel a top 5-ös listára, ám együtt 10,3 millió darab indult belőlük útnak.

Az öt legnagyobb mobilgyártó leszállítási számok alapján
Az öt legnagyobb mobilgyártó leszállítási számok alapján (forrás: Canalys) [+]

A koreai vállalat egyébként is pozitív negyedévet zárt, 82,8 millió leszállított okostelefonnal 8,2%-ot előrelépve egy év alatt. A második helyen az Apple végzett 46,7 millióval, közvetlenül a Huawei-jel a sarkában, amely tekintélyes, 17%-os előrelépéssel ért el 39,1 milliós mutatót. Némileg az Oppo is erősített (30 millió, 7,4%), ám kétségtelenül a Xiaomié volt a legnagyobb lendület, majdnem megduplázva részesedését 2016-hoz viszonyítva (28 millió, 86,9%). Világszinten 375,9 millió okostelefont szállítottak le a szereplők a Q3-ban, ami 5,9%-os növekedés.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés